Pizza reprezintă unul dintre preparatele preferate de toată lumea, iar zilele de post nu ar trebui să ne stea în cale. Drept urmare, Chef Mino de la Chefi la cuțite are o alternativă perfectă: o rețetă pentru o pizza de post excepțională.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețeta pentru pizza de post este o alternativă ideală pentru cei care iubesc acest preparat, dar vor să țină și post. Chef Mino a oferit o rețetă șimplă și delicioasă. Acesta spune că legumele multicolore și sosul marinara reprezintă secretul lui pentru o pizza de post reușită. De asemenea, rețeta este perfectă și pentru cei care se află la dietă.
Rețetă pizza de post – Ingrediente
Blat
– 300 g făină
– 40 ml ulei de măsline
– 10 g drojdie
– 200 ml apă
Sos marinara
– o conservă cu roșii bucăți
– usturoi
– ulei de măsline
– cimbru, busuioc, oregano (opțional)
Topping
– ardei grași în trei culori
– zucchini
– roșii cherry
– ciuperci
– broccoli
– măsline verzi
– porumb la conservă
Citește și: Smoothie din fructe și lapte vegetal.Rețeta Claudiei Radu, de la Chefi la Cuțite
Citește și: Cornulețe fradege, fără lapte.Rețetă simplă
Citește și: Rețetă de gogoși de post.Se prepară rapid și ușor
Citește și: Rețetă de Falafel.Chiftele libaneze din năut sunt de post
Rețetă pentru pizza de post – Mod de preparare
Preparare sos marinara
După ce ați tăiat roșiile și mărunțit usturoiul, le puneți într-o tigaie în care s-a încălzit uleiul de măsline. În momentul în care roșiile încep să se înmoaie și să își schimbe culoarea, adăugați oregano și busuioc. Ideal ar fi ca busuiocul să fie proaspăt.
Preparare legume
Tăiați roșiile cherry pe jumătate și puneți-le pe o tavă pe care ați așezat în prealabil hârtie de copt. Peste roșii puneți zahăr, sare, ulei de măsline și băgați la cuptor, la 160 – 180 de grade. Vă veți da seama că sunt gata în momentul în care vor scădea puțin și vor fi caramelizate.
Porumbul poate fi tras în tigaie cu chili, un vârf de zahăr și unul de sare.
Ornare blat
Pe blat, care este deja făcut, se pune sosul. Se începe mereu de la mijloc. După ce sosul a fost întins până la margine, poți să adaugi legumele după preferință. De exemplu, poți să faci o pizza de post cu porumb, broccoli și roșii, alta cu ardei și zucchini și una cu ciuperci, porumb și brânză tofu, potrivit spynews.ro.
Pizza trebuie lăsată 20 -25 de minute la cuptor, la o temperatură de 200 de grade. După ce este gata, o scoateți din cuptor și asta a fost tot.
Poftă bună!