Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce. Rețeta ideală pentru Paște

 Calin Maria Bianca
.

Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce. Rețeta ideală pentru Paște. Te gândești ce delicii să pui pe masa de Paște, iar printre clasicele rețete îți dorești să cucerești papilele gustative ale invitaților cu un desert unic? Ei bine, ce ai spun să dai uitării rețeta cea veche de pască și să o încerci pe cea cu blat din pandișpan. Se face mult mai repede, iar gustul este cu adevărat unic și senzațional. Merită să încerci!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Pasca cu brânză dulce și stafide este nelipsită de pe masa de Paște, fiind un desert care se face din vechi strămoși în perioada Sărbătorilor Pascale. Mai mult decât atât, sunt regiuni în care Pasca se duce la Biserică în Noaptea de Înviere, astfel că, dacă și tu vrei să nu ai probleme și să îți iasă perfect, ba mai mult, să surprinzi pe toată lumea, este timpul să o încerci și pe cea cu blat din pandișpan.

Citește și: Rețetă de pască tradițională, cu brânză și stafide

Citește și: Pască fără aluat. Rețetă simplă pentru Paște

Citește și: Cum ne afectează ora de vară și ce putem face să scăpăm de neplăceri

Citește și: Motivul pentru care Adelina Pestrițu nu a mai postat imagini cu fiica sa, Zenaida: „Simțeam încărcătura negativă…”

Gospodinele se întrec în a pregăti tot felul de delicii culinare, iar în prim plan este cu siguranță pasca, de la cea clasica, la cea cu smântână sau ciocolată. Ei bine, de data asta, vorbim despre o pască ce seamănă mai mult a prăjitură, fiindcă are blat din pandișpan, dar este extrem de delicioasă.

Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce – Ingrediente

Ingrediente blat (tavă cu diametrul de 20cm.):

  • 3 ouă
  • 90g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 90 g făină

Ingrediente umplutură:

  • 650g brânză de vaci
  • 75g zahăr
  • 3 gălbenușuri
  • 2 plicuri de Vanille Bourbon
  • 2-3 linguri stafide
  • 1 lingură amidon

Pască cu blat din pandișpan și brânză dulce – Mod de preparare

Ei bine, deși denumirea ne duce cu gândul că este o rețetă destul de grea, adevărul este că este extrem de simplu de pregătit această pască cu blat din pandișpan și brânză dulce. Spre deosebire de restul rețetelor de pască, aici nu punem toate ingredientele în același bol, ci ne ocupăm mai întâi de blat.

Prin urmare, pregătim o tavă cu fund detașabil, cu diametrul de 20 cm. O tapetăm cu hârtie de copt și aprindem cuptorul la 180 grade Celsius. Între timp, punem stafidele la hidratat în rom sau coniac, iar ouăle împreună cu zaharul și zaharul vanilat Bourbon le mixăm pâncă când compoziția își dublează volumul și culoarea devine albicioasă și spumoasă.

Apoi, se adaugă faina puțin câte puțin și se încorporează cu o paletă de silicon, cu mișcări ușoare de jos în sus pentru a nu forma cocoloașe. Când am terminat de pus toată făină și am încorporat ingredientele, turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptor pentru aproxiamtiv 15 minute.

Brânză de vaci o scurgem bine de zer și o amestecăm cu zahărul, ouăle și vanilia naturala. Se adaugă stafidele bine scurse și se omogenizează compoziția. Când au trecut cele 15 minute de când am băgat blatul la cuptor, se scoate tava și se toarnă ușor compoziția de brânză . O uniformizăm pe cât posibil și o băgăm înapoi la cuptor pentru încă 15-20 de minute.

Când brânză este ușor rumenita și compoziția este legata, pasca este gata, astfel că poate fi scoasă din cuptor. Se lasă să se răcească, iar la final sau înainte de gustare, se pudrează cu zahar pudră și se taie felii. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton