Orez picant. Cea mai delicioasă mâncare de post

 Lupescu Anca
.

Dacă ții post, sau pur și simplu vrei să renunți la carne, poți încerca această rețetă grozavă de orez picant de post. Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, hrănind' mai mult de jumătate din glob, consumul acestui tip de cereale fără gluten dublându-se în ultimele trei decenii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

De asemenea, conform studiilor realizate de USA Rice Federation, persoanele care consumau orez regulat, consumau, de asemenea, mai multe legume, fibre, fier şi potasiu, decât persoanele care nu aveau orezul în dieta obişnuită şi care aveau tendinţa de a consuma mai multă carne şi mai multe grăsimi saturate. Astfel, orezul picant este o mâncare delicioasă, mai ales în perioada de post.

În timp ce toate cerealele integrale împărtăşeşc beneficii medicale similare, fiecare tip de orez oferă, de asemenea, propriile avantaje speciale.

Rețetă orez picant de post:

300 g orez cu bobul rotund
 200 g fasole cu bobul roşu
 4 linguri ulei de măsline
 sare
 piper alb
 1 lingura praf de chilli
 2 ardei capia
 2 cepe roşii
 1 ardei iute
 2 linguri miere
 1 lingura boia dulce

Cum se prepară orezul picant de post

Se spală fasolea şi se lasă de seara până a doua zi să se înmoaie. Se pune apoi să fiarbă în câteva ape.

În ultima apă, se adaugă sare şi o lingură de ulei. Se strecoară şi se lasă la rece. Se spală orezul şi se pune să fiarbă cu apă de trei ori mai multă decât cantitatea de orez. După ce a fiert, se acoperă cu un capac.

Se taie ceapa solzişori, se căleşte, se adaugă ardeiul capia şi ardeiul iute, se condimentează cu chilli, sare şi piper.

Se adaugă şi 2 linguriţe de miere, boiaua dulce şi se lasă să fiarbă puţin. Într-un bol, se pune orezul fiert, fasolea şi sosul. Se amestecă uşor până intră tot sosul în orez şi se serveşte ornat cu frunze de coriandru sau de pătrunjel verde şi felii de ardei gras.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton