Musaca de post cu vinete şi dovlecei. În zilele de post care au mai rămas, puteți să încercați să realizați acest preparat. Nu aveți nevoie de vreun talent culinar aparte, iar cei dragi, cu singuranță, vă vor spune că mai doresc o porție.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Zilele de post sunt o provocare pentru că trebuie să renunțăm la alimentele de origine animală. Totuși, asta nu înseamnă că nu putem să pregătim ceva gustos și pe placul tuturor. De exemplu, musaca de post cu vinete și dovlecei.
Musaca de post cu vinete şi dovlecei – Ingrediente
– trei vinete
– cinci cartofi medii
– doi dovlecei
– patru ardei
– şase roşii
– piper boabe şi măcinat
– sare
– o căpăţână usturoi
– patru linguri ulei de floarea soarelui
– o legătură pătrunjel
– două frunze busuioc
– patru linguri pesmet
– 30 g margarină
Citește și: Drob de post cu legume și orez.Rețete simple
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Citește și: Rețete de post.Cele mai delicioase feluri de mâncare de post
Citește și: Chiftele din năut.Rețetă de post delicioasă
Mod de preparare musaca cu vinete și dovlecei
1. Cartofii se spală și se pun la fiert, cu tot cu coajă, în apă cu sare. După ce au fiert, îi lăsați la răcit, după care, îi curățați de coajă.
2. Apoi, spălați cu curățați vinetele și dovleceii, după care, trebuie să îi tățați rondele. Căliți-le în puțin ulei, după care le puneți la scurs în sită.
3. Separat, tăiați roșiile și cartofii fierți rondele și tățați și usturoiul.
4. Spălați ardeii, îi curățați de semințe și îi tăiați tot rondele.
5. Înainte să puneți legumele în tavă, așezate după bunul plac, o tapetați cu margarină și pesmet.
6. puneți tava la cuptor până se rumenes legumele, potrivit adevărul.ro.
Poftă bună!