Musaca cu piure de cartofi. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit

 Calin Maria Bianca
.

Musaca cu piure de cartofi. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit. Te-ai săturat de toate mâncărurile grase și vrei să încerci ceva nou? Ei bine, este momentul ideal să prepari chiar la tine acasă musacaua cu piure de cartofi. Se face mai repede decât te-ai fi așteptat și este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii. Trebuie neapărat să îți chemi familia, prietenii sau pe cei dragi la masă când o scoți din cuptor. Le vei încânta papilele gustative!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Musacaua de cartofi este întotdeauna o alegere bună atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție și nici nu vrei să stai prea mult în bucătărie. Totodată, este o variantă de minune și atunci când ai musafiri și vrei să-i impresionezi cu un preaparat culinar. Când vine vorba de musaca, sunt mai multe stiluri în care se poate face, însă de data acesta vorbim despre cea cu piure de cartofi. Iată cum se face, dar și lista cu ingredientele de care ai nevoie.

Citește și: Musaca de post cu ciuperci. Rețeta simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă de zacuscă de pește

Citește și: „Deși am aproape 47 de ani, el mă vede fată”. Oana Roman, ironie la adresa lui Marius Elisei, după despărțire

Citește și: Oana Lis a fost atacată și mușcată de o haită de 20 de câini: „Am rămas cu o fobie, o frică toată viața”

Musaca cu piure de cartofi – Ingrediente

7-8 cartofi medii
400 g carne tocată
1 ardei
1 ceapă
1/2 morcov
2 linguri bulion
1 cană lapte
1 lingură unt
1ou
ulei
sare, piper, busuioc, oregano
50 g cașcaval ras
pătrunjel verde

Musaca cu piure de cartofi – Mod de preparare

Ei bine, poate că sună complicat de gătit, însă ai de urmat doar câțiva pași, totul într-un timp foarte scurt. Asigură-te că ai toate ingredientele și hai să dăm drumul la treabă! Ceapa, ardeiul și morcovul le mărunțim cu robotul de bucătărie, apoi le călim într-o cratiță în ulei. Se adaugă carnea tocată și 1 ceașcă de apă, se amesteca și se acoperă cu un capac. După ce s-a evaporat apa se adaugă bulionul, se condimentează, după gust, apoi se înlătură de pe foc. După se adaugă pătrunjelul tocat și se lasă la răcit.

Când carnea s-a răcit se încorporează oul bătut. În tot acest timp, cartofii se fierb în apa cu sare. Când sunt gata se scurg și se pasează. Se adaugă untul și laptele, rezultând un piure moale. Într-un vas termorezistent uns cu unt sau ulei se așează jumătate din piure, apoi se varsă compoziția cu carne. Tot așa până se termină ambel compoziții. Se rade cașcavalul și se bagă la cuptorul preîncălzit până se rumenește puțin deasupra. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton