Rețeta Mihaelei Bilic pentru un desert cu ciocolată, care nu îngrașă

 Radulescu Ruxandra
.

Rețeta Mihaelei Bilic pentru un desert cu ciocolată, care nu îngrașă. Sărbătorile reprezintă o perioadă plină de provocări pentru siluetă, datorită mâncărurilor tradiționale și a dulciurilor delicioase. Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi și este consumat îndiferent de ocazie. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă o rețetă delicioasă cu ciocolată, care nu afectează silueta, dar păstrează un gust intens, delicios și o savoare inconfundabilă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta Mihaelei Bilic pentru un desert cu ciocolată, care nu îngrașă. Ciocolata este o adevărată plăcere pentru papilele gustative și mulți o consideră desertul lor preferat. Din păcate, ciocolata poate fi o bombă calorică, de aceea mulți se rezumă la câteva pătrățele din acest preparat delicios. Nutriționistul Mihaela Bilic vine în ajutorul gurmanzilor pasionați de ciocolată cu o rețetă, care nu îngrașă și este în același timp sățioasă și foarte savuroasă, păstrând gustul intens de cacao.

pexels-susanne-jutzeler-sujufoto-1693027pexels-susanne-jutzeler-sujufoto-1693027

Rețeta Mihaelei Bilic pentru un desert cu ciocolată, care nu îngrașă

Nutriționistul Mihaela Bilic propune o rețetă pentru un desert cu ciocolată, ce nu atentează la siluetă, dar care păstrează intacte gustul și savoarea. Sărbătorile reprezintă un moment plin de provocări culinare, mai ales la capitolul dulciuri. Aceasta nu înseamnă că nu te poți răsfăța cu un preparat din ciocolată, fără să-ți afecteze silueta. Mihaela Bilic propune o rețetă de ciocolată caldă, așa cum se consuma inițial, când a fost adusă în Europa.
„Cum facem să mai reducem din această densitate calorică? Ei bine, ați ghicit: o diluăm cu apă. Cele câteva bucățele de ciocolată pe care de obicei le înghițim rapid, nemestecate, se pot transforma într-o ceașcă de lichid ce poate fi savurat pe îndelete, timp de câteva minute. Consumând ciocolată caldă, adică ciocolată transformată într-un lichid, reduceți la un sfert conținutul de calorii.
Ca variante de rețete în loc de apă puteți dilua ciocolata cu lapte- laptele înseamnă 87% apă.

Citește și: Prăjitură cu mac, rețeta făcută de Mădălina Crețan la Chefi la Cuțite. Era preferata lui Nosfe

Citește și: Rețeta de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu

Ciocolata neagră se topește fie la microunde, fie în bain-marie. Atenție la cuptorul cu microunde, setați puterea la maxim 500W și mestecați des, din minut în minut. Pentru 25g ciocolată folosiți 100 ml lichid.
În funcție de preferințele personale, fiecare este liber să adauge suplimentar ingrediente care să aducă un plus de aromă: vanilie, scorțișoară, rom, coniac, frișcă, caramel – orice combinație vă face plăcere, totul e permis! Răsfățați-vă cu o ceașcă de ciocolată fierbinte și parfumată- plăcere diluată, nevinovată și garantată!
„, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Mihaela Bilic, despre proprietățile benefice ale ciocolatei: „Puterea antioxidantă ieșită din comun”

Mihaela Bilic a prezentat și proprietățile nutritive ale ciocolatei. Ciocolata neagră este un produs bogat în fibre și antioxidanți. Cacaoa, în stare pură, este un ingredient amărui care conține grăsimi sănătoase și puțini carbohidrați, de aceea este recomandată chiar și pentru cei care țin o cură de slăbire. Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă, ca în privința ciocolatei cu lapte, să ne rezumăm totuși la câteva pătrățele, din acest deliciu culinar.

Ciocolata este produsul premium din categoria dulciuri și, spre deosebire de zahăr care are doar calorii goale, în ciocolată găsim o mulțime de nutrienti valoroși: amine care dau stare de bine, alcaloizi cu efect stimulant, antioxidanți, minerale și multe fibre. Este mai degrabă un produs gras decât unul dulce, mai ales atunci când vorbim de ciocolata neagră. 100g ciocolată neagră are 550cal, 35% grăsime (niciun strop de colesterol) și 7,5g fibre. Puterea antioxidantă ieșită din comun se datorează polifenolilor ce pot reprezenta 12-48% din greutatea bobului de cacao.

Citește și: Rețeta de piure de cartofi a lui chef Florin Dumitrescu. Secretul unui preparat cremos

Citește și: Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Ciocolata este un aliment funcțional cu beneficii reale pentru sănătate și indice glicemic scăzut(IG=25). Cat despre calorii nu merită numărate, atâta timp cat porția corectă înseamnă 30g (2-3 pătrățele). Ciocolata are densitate calorică mare (calorii multe concentrate într-un volum mic), asemănător cu oleaginoasele de tip măsline, migdale, nuci, semințe.„, a mai adăugat nutriționista pe Facebook.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton