Mâncare de păstăi de fasole cu usturoi

 Lupescu Anca
.

Pentru că a venit toamna și ne îndreptăm atenția mai mult spre mâncăruri calde și care să ne aducă confort, vă propunem o mâncare de păstăi de fasole cu usturoi. Un fel de mâncare ce poate fi consumat simplu sau ca garnitură la o bucată suculentă de friptură și alături de niște cartofi copți la cuptor.

Oricum ai alege să le consumi, păstăile de fasole sunt extrem de gustoase și foarte hrănitoare.

Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A.

Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata.

Ingrediente pentru mâncărică de păstăi de fasole cu usturoi:

  • 600 g pastai de fasole verde sau albă
  • 3 roșii
  • 3-4 fire de ceapă
  • 1 lingură de ulei
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare și piper
  • cimbru

Mod de preparare:

Spală și curăță păstăile, ceapa și usturoiul. Decojește roșiile și lasă-le deoparte. Pune ceapa și usturoiul la călit, adaugă fasolea și apoi roșiile decojite pe care le pasezi bine.

Adaugă condimentele și mai lasă puțin la fiert. Când păstăile sunt înmuiate, puteți opri focul și adaugă pătrunjel sau mărar proaspăt.

Vezi mai multe rețete cu fasole verde

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton