Lasagna, cea mai simplă rețetă

 Stamen Diana
.

Lasagna este preparatul italienesc preferat de multă lume, iar noi vă propunem o rețetă simplă pe care o puteți face acasă. Lasagna este o mâncare foarte de delicioasă, care se pregătește în straturi de paste.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Deși poate părea complicat de făcut, reteța de lasagna este ușor și rapid de făcut. Acest tip de preparat este specific italienesc, iar cu siguranță puteți să vă impresionați prietenii atunci când gătiți pentru ei.

Rețetă lasagna – listă ingrediente

  • 300 grame foi de lasagna
  • 150 grame parmezan

Pentru amestecul de carne:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1/4 ţelină mică
  • 100 grame bacon/kaizer
  • 400 grame roşii descojite din conservă
  • 3 linguri unt
  • 600 grame carne tocată amestec
  • 250 grame vin roşu
  • sare
  • piper
  • 8-10 frunze de busuioc
  • supă de vită

Pentru sosul bechamel:

  • 50 grame unt
  • 50 grame făină
  • 500 ml lapte
  • 5 grame sare
  • 1 vârf de cuţit nucşoară

Citește și: Tartă cu lămâie. Rețeta lui Florin Dumitrescu

Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare recomandată de Mirela Vaida

Citește și: Rețeta de pâine recomandată de Andreea Marin. Este gata în 5 minute

Citește și: Rețetă tort Red Velvet. Ideal pentru orice ocazie

Rețetă lasagna – mod de preparare

Primul pas pentru a prepara reteța de lasagna este să tăiați legumele. Se taie ceapa, morcovul şi ţelina cubuleţe mici, iar apoi se pun la călit în unt topit. Acestea se vor lăsa în tigaie până se înmoaie. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se mai lasă un minut. Peste legume se pune carnea, dar și vinul și se amestecă până când acesta se evaporă.

Acum se pun roşiile tăiate cubuleţe şi scurse de zeamă, busuiocul tocat mărunt, sare şi piper după gust. Se pune puţină supă de vită şi se lasă să fiarbă, la foc mic, timp 20 de minute.

Sosul bechamel:

Pentru sosul bechamel se căleşte făina în untul topit şi se adaugă laptele treptat, amestecând continuu. Se pune sare şi nucşoară şi se fierbe până când acesta se îngroaşă.

Foile de lasagna se pun la înmuiat în apă rece. Se întinde puţin sos de carne pe fundul unui vas uns cu unt, se presară parmezan şi se acoperă cu foi de lasagna şi sos bechamel. Repetaţi aşezarea straturilor până când se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos bechamel presărat cu parmezan.

Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 40 de minute.

Poftă bună!

FOTO: pixabay

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton