Găluște cu cireșe. Un desert simplu și gustos

 Calin Maria Bianca
.

Găluște cu cireșe. Un desert simplu și gustos. Nu mai trebuie să vorbim despre găluștele cu prune sau gomboții, așa cum mai sunt cunoscuți în domeniul culinar de către pofticioși. Știm cu toții că au cucerit toate papilele gustative, însă de data aceasta este momentul să încercăm ceva nou, astfel că primul pas constă în înlocuirea prunelor cu cireșele. Da! Astăzi învățăm să facem găluște cu cireșe sau gomboți cu cireșe!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Te-ai săturat de clasicele deserturi și vrei să încerci ceva de sezon? Ei bine, fiindcă primăvara a sosit, odată cu ea și-au făcut apariția și legumele și fructele pe piață. Prin urmare, este timpul potrivit pentru a profita de proaspetele fructe și să ne delectăm papilele gustative cu delicii în care ingrediente principale sunt chiar ele.

Citește și: Rețetă de tahini

Citește și: Rețetă de fabada – mâncare de fasole în stil spaniol

Prin urmare, astăzi punem în practică rețeta de găluște cu cireșe sau gomboți cu cireșe, cum vreți să le spuneți. Nu, nu ai nevoie decât să înlocuiești prunele cu cireșele, iar în rest te folosești de clasica rețetă de gomboți. Totuși, gustul o să fie unul cu totul și cu totul diferit, iar totodată unic!

Citește și: Cine este Alin Vădean de la Chefi la cuțite. De ce a izbucnit în lacrimi, în fața juraților: „Ai fost foarte aproape să…”

Citește și: Dana Budeanu, ironie la adresa femeilor care nu recunosc că au operații estetice: „S-au umflat buzele când erau însărcinate și…'

Găluște cu cireșe – Ingrediente

  • 150 ml apă
  • 7 grame de sare + 1 lingură cu vârf în apa pt. fierberea găluștelor
  • 200 gr de unt cu 80% grăsime
  • 250 gr griș de grâu
  • 4 ouă de mărime medie
  • 80 de grame de făină
  • 300-320 de grame de cireșe
  • 150 de grame de pesmet
  • 1 lingură de ulei + 30 de grame de unt
  • 1 plic de zahăr vanilat borbon
  • 60-75 de grame de zahăr tos
  • opțional scorțișoară

Găluște cu cireșe – Mod de preparare

Într-o crăticioară de 1 litru, măsurăm apa și adăugăm untul cântărit, tăiat în bucățele. Adăugăm și sarea și punem crăticioara pe foc să fiarbă. Când apa cu untul a dat în clocot, adăugăm grișul în ploaie, amestecând continuu. Se obține o compoziție ca o mămăligă vârtoasă, iar apoi oprim focul și lăsăm să se răcească până devine doar călduță. Adăugăm ouăle, câte 2 odată și le încorporăm bine în aluatul opărit.

După ce ouăle s-au omogenizat perfect în compoziție, punem făina și amestecăm până se incorporează făina în aluat. După, răsturnăm aluatul pe o bucată de folie alimentară, întinsă pe planul de lucru, și frământăm totul cu mâna până aluatul este neted, omogen și complet nelipicios.

Între timp, pregătim cireșele, astfel că le spălăm și le scoatem sâmburii dacă dorim, dacă nu se pun întregi. Totodată, pregătim și pesmetul aromat. Într-o tigaie, încingem uleiul și adăugăm untul. Când untul s-a topit, punem pesmetul. Amestecăm continuu, ca să nu se ardă, până când pesmetul s-a rumenit ușor. Îl luăm de pe foc și adăugăm zahărul și scorțișoară, după gust.

Când totul este gara, luăm o cantitate de aluat medie și începem să facem găluște cu cireșe egale, cu un strat de aluat subțire, doar cât să îmbrace cireașa din interior. Între timp, când apa din oală a fiert în clocot, punem jumătate dintre găluștele cu cireșe și reducem la foc mic. În momentul în care se ridică la suprafață, ele sunt gata, astfel că le scoatem și contiuăm procesul până când terminăm de fiert toate găluștele.

Le lăsăm să se scurgă bine de apă, apoi le tăvălim prin pesmetul rumenit. Le întoarcem pe toate părțile, să se îmbrace bine peste tot, și apoi le așezăm pe un platou, gata de servit. Poftă bună!

Sursă foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton