Dulceață de cireșe. Cea mai simplă rețetă

 Mirea Roxana
.

Rețetă de dulceață de cireșe. Cui nu-i place dulceața de cireșe? Mai ales că cireșele se numără printre fructele de sezon, drept urmare sunt ușor de procurat. În plus, dulceața se prepară foarte ușor, iar rețeta recomandată de noi este absolut delicioasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de dulceață de cireșe. Dulceața de cireșe se numără printre preferatele multora dintre noi. Pe de altă parte, rețeta este una simplă pe care o poate prepara oricine. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. În plus, tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.

Citește și: Rețetă ciulama de pui.Gustul copilăriei în farfurie

Citește și: Rețetă ciorbă de găină.Simplu de gătit și foarte gustoasă

Citește și: Rețetă de amandină.Desert delicios cu ciocolată

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Rețetă de dulceață de cireșe – Ingrediente

– 2 kg de cireșe;

– 1,5 kg de zahăr;

– Zeama de la două lămâi.

Rețetă de dulceață de cireșe – Mod de preparare

1. Mai întâi, pregătește cireșele. Spală fructele și îndepărtează sâmburii.

2. Apoi, pune cireșele într-un vas mare (același vas în care vei fierbe dulceața). După, adaugă zahărul peste fructe. Dacă vrei, poți să lași cireșele să stea peste noapte cu împreună cu zahărul pentru a-și lăsa mai multă zeamă și a prinde dulceață. Dacă nu, poți să le pui la fiert direct.

3. Când puneți la fiert, amestecați în prealabil cireșele cu  zeama de la cele două lămâi și lăsați pe foc pentru o oră. Nu uita să mesteci din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului, potrivit libertatea.ro.

4. Înlătură cu o paletă spuma care se formează la suprafața vasului. În felul acesta vei elimina toxinele din zahăr.

5. Când dulceața este gata, ia-o de pe joc și las-o să se răcească. Verifică dacă s-a legat cum trebuie. Apoi, pune dulceața de cireșe în borcanele pe care le-ai spălat și sterilizat înainte.

6. Imediat cum ai pus dulceața de cireșe în borcane, răstoarnă-le cu susul în jos, pentru a se crea în vid. După ce s-au răcit în totalitate, depozitează dulceața în cămară.

Sursa Foto: pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton