Cireșele din piețe, pericol pentru sănătate! Cum evităm fructele cu pesticide

 Dumba Gabriela
.

Mare atenție la cireșe, că tot este sezonul lor! Consumate cu sâmburi, acestea pot fi toxice, iar probleme grave de sănătate pot provoca și substanțele cu care sunt stropite pentru a evita prezenta dăunătorilor, acele temute pesticide care fac fructele frumoase, dar nesănătoase.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Cireşele au o mulțime de beneficii pentru organism, dar odată cumpărate, cireșele trebuie să fie spălate foarte bine, iar asta pentru că mulți producători preferă să stropească fructele cu diferite substanțe chimice.

'Cireșele se consumă ca orice fruct, pe stomacul gol. Este bine să le consumăm dimineața, și eventual seara, înainte de culcare, se pot consuma 30-40 ml de suc de cireșe', a declarat Mirela Stranț, nutriționist.

Citește și: Cum facem diferența dintre gripă, răceală sau Coronavirus? Simptomele care arată clar despre ce afecțiune e vorba

Citeste si: Cireșele îngrașă sau nu? Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul

Citește și: Ilinca Vandici, totul despre depresia post-natală prin care a trecut: „Am trăit atacuri de panică, stări de tristețe, frică’/ EXCLUSIV

Ce e frumos nu e și sănătos!

Românii sunt tentați să aleagă fructele şi legumele în funcție de aspectul lor şi uită cât de importante sunt alimentele naturale și sănătoase, spun dezamăgiți producătorii locali. Astfel, vând cei care au cele mai frumoase și mai mari cireșe, care nu întotdeauna sunt și cele mai sănătoase de pe piață!

Specialiștii spun că trebuie să fim foarte atenți şi de unde cumpărăm cireșele, iar asta deoarece fructele tratate cu substanțe chimice pot provoca alergii. Cel mai sigur este să cumpărăm cireșele de la producătorii locali care nu folosesc chimicale pentru a forța creșterea lor, recomandă specialiștii, chiar dacă aspectul acestora nu este cel mai bun. 

'Vom crea noi boli, vom crea noi variante de manifestare a corpului la o anumite substanță. Marea majoritatea care au acel colon iritabil este de la pesticide', atrage atenția și inginerul Alina Varadi, tehnician nutriționist, pentru Antena 3.

Metoda simplă prin care putem scăpa de pesticidele din fructe şi legume

Pentru a elimina pesticidele, aveţi nevoie doar de oţet alb. Tot ce trebuie să faci este să amestecaţi 90% apă şi 10% oţet alb într-un vas mai mare şi lasati produsele să se înmoaie în acea soluţie timp de cel puţin 20 de minute. După aceea, clătiţi-le cu apă rece.  

După perioada în care le-aţi lăsat la înmuiat veţi observa pe fundul vasului reziduul de pesticide ascuns în fructe şi legume.   Această metodă vă scapă de 70% din reziduuri.

Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient la înlăturarea pesticidelor

Dacă până nu demult modalitatea recomandată pentru a elimina pesticidele era clătirea cu apă din abundență și frecarea cu un prosop, un nou studiu a arătat că există o tactică mult mai eficientă.

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts, Amherst, au ajuns la concluzia că un amestec de apă și bicarbonat de sodiu elimină pesticidele.

Fructele scufundate două minute în soluția cu bicarbonat de sodiu au fost spălate de mai multe pesticide decât cele ținute două minute în dezinfectant sau cele ținute sub jetul de apă tot pentru două minute.

Dacă fructele stau în soluția cu bicarbonat între 12 și 15 minute pesticidele sunt înlăturate complet.

Cercetătorii recomandă să aplici această tactică pe fructe imediat ce ajungi cu ele acasă, deoarece cu cât pesticidele stau mai mult timp pe fructe, cu atât sunt absorbite mai în profunzime și vor fi mai greu de îndepărtat. Ceea ce mai poți să faci este să cumperi produse organice, deși uneori și acestea sunt stropite cu pesticide naturale.

Consumul de pesticide poate duce la apariţia cancerului, a bolilor nervoase şi poate avea efecte asupra sistemului imunitar, provocând probleme sexuale şi de reproducere.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton