Cum se face salata rusească Șuba. Rețetă rapidă

 Lupescu Anca
.

Salata rusească Șuba este o salată delicioasă, pentru mâncătorii de pește. Este o rețetă din Republica Moldova, asta deși preparatul vine din Rusia. Șuba se găsește adesea pe masa de sărbători și este asemănătoare cu salata beuf, atât de iubită de români, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Șuba este o salată foarte aspectuasă, cu legume colorate și pește afumat. O adevărată delicatesă pentru cei care vor să se bucure de un gust intens de pește.

Pentru salata rusească Șuba vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g cartofi
  • 250 g morcovi
  • 250 g sfecla rosie
  • 250 g peste afumat
  • 4 linguri maioneza

Dacă vrei să faci o cantitate mai mare, poți dubla sau chiar tripla cantitățile.

Mod de preparare Șuba

Fierbem cartofii, morcovii si sfecla rosie in coaja, apoi le scoatem din apa in care au fiert si le lasam sa se raceasca.

Sfecla o fierbem separat ca sa nu coloreze si celelalte legume.Curatam morcovul, cartoful si sfecla de coaja. Indepartam pielita si oasele de la pestele afumat. Tocam marunt pestele si legumele.

Asezam un strat de cartofi, ii presam usor, adaugam o lingura de maioneza si nivelam. Urmeaza apoi morcovul urmat de maioneza. Nivelam. E de preferat morovul si sfecla sa nu fie alaturi, ambele fiind dulci, asa ca urmatorul strat va fi cel de peste afumat. Adaugam maioneza si nivelam.Ultimul va fi stratul de sfecla rosie peste care adaugam maioneza si o nivelam Poți decora cu marar verde sau pătrunjel.

Citește și: Teo Trandafir, dezvăluiri intime despre bărbații din viața ei:'Nu suport să…'. Ce spune despre o nouă căsătorie

Citește și: Augustin Viziru, primele declarații înainte de finala Ferma 2020:„Nu plec capul în fața nimănui, nu tolerez și nu fac compromisuri’/ EXCLUSIV

Citește și: Un vlogger și-a omorât iubita însărcinată, pentru 1.000 de dolari. Scena înfiorătoare a fost transmisă live

Poți folosi orice pește afumat, inclusiv somon. În plus, pentru un gust mai aparte, poți face maioneză de casă și poți adăuga în ea puțină zeamă de lămâie, care să se potrivească cu peștele.

Dacă faci multă, o poți face într-un vas de iena, unde să se vadă bine straturile salatei.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton