Supă cremă de usturoi. Rețetă gustoasă

 Oana Pantazi
.

Cine nu a mâncat supă cremă de usturoi a pierdut, cu siguranță, ocazia de a face cunoștință cu un preparat gourmet, demn de o bucătărie cu stele Michelin. Se prepară simplu și, vă garantăm, veți face impresie chiar și în fața celor mai pretențioși invitați.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

O porție de supă cremă de usturoi este tratația perfectă chiar și în zilele călduroase de vară. Gustul savuros al usturoiului va fi perfect potențat de foile de dafin și de cimbru proaspăt. Se poate servi cu crutoane sau alături de pâine prăjită. Singurul impediment, care va pune la încercare răbdarea gospodinelor, este curățarea usturoiului. O variantă și mai interesantă este cea cu usturoi copt, pentru care nu trebuie să descojiți cățeii…

Citește și: Supă de pui a la grec. Rețetă simplă și delicioasă

Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt. Preparat simplu

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Rețetă paste blognese. Sunt cele mai gustoase și sățioase!

Citește și: Rețetă de banana bread. Cel mai gustos chec cu banane

Supă cremă de usturoi

Dacă intenționați să faceți supă cremă de usturoi, nu aveți niciun motiv să amânați, deoarece conține ingrediente puține, care se găsesc în cămara oricărei gospodine. Evident, vedeta în farfurie va fi usturoiul, însă pentru cremozitatea preparatului cartofii vor fi de bază. Iată de ce aveți nevoie pentru o supă cremă gustoasă.

Ingrediente

  • 1,3 kg cartofi
  • 1 ceapă
  • 5 căpățâni de usturoi (sau mai mult dacă vă place aroma) + 4 căței de usturoi
  • 200 ml smântână
  • 1 – 1½ litri stock de pui sau de legume
  • 1-2 foi de dafin
  •  2-3 rămurele cimbru proaspăt sau 2 linguri cimbru uscat
  • 20 g chives (pentru ornat)
  • sare
  • piper
  • ulei
  • roșii uscate (opțional)

Cum se prepară supa cremă

Se curăță ceapa și se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se zdrobește mărunt. Apoi se curăță și cartofii și se taie bucăți sau felii și se păstrează în apă, pentru a nu-și schimba culoarea. Într-o cratiță se încing bine câteva linguri de ulei (3-4) și se adaugă ceapa. După ce s-a înmuiat puțin, puneți și usturoiul și mai lăsați un minut la călit. Pe urmă, adăugați cățeii de usturoi nepisați, foile de dafin și supa de pui. Se fierbe totul la foc mediu până se înmoaie cățeii de usturoi. Această operațiune poate dura în jur de 30 de minute.

Apoi, se adaugă și cartofii. Aveți grijă ca aceștia să fie acoperiți cu lichid, dar nu exagerați dacă doriți ca supa să iasă mai groasă. Lasați la fiert încă 20 de minute. Spre final, se scot foile de dafin din supă și se adaugă cimbrul. Apoi, luați oala de pe foc și, cu un mixer vertical, pasați totul până ce conținutul devine cremos. Peste smântâna scoasă în prealabil din frigider, pentru a nu se brânzi, se toarnă câte un polonic de supă, iar apoi se răstoarnă în oală.

Roșiile uscate se pun la final, pentru un plus de culoare, dar și de savoare. Se servește cu crutoane sau cu pâine prăjită (opțional, frecată cu usturoi, dacă vă place un gust mai intens).

Foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton