Cremă de gulie coaptă cu gălbenuș confiat și sturion afumat. Rețeta specială a lui Chef Radu Dumitrescu de la Masterchef. Pe cât de bine arată pe atât de gustos este acest fel de mâncare care impresionează prin aspect gust și aromă!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Chef Radu Dumitrescu ne-a împărtășit rețeta de cremă de gulie coaptă cu gălbenuș confiat și sturion afumat. Iată cum se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie pentru un astfel de preparat special.
Ingrediente cremă de gulie coaptă cu gălbenuș confiat și sturion afumat
Cremă de gulie coaptă
• 500 g gulie
• 1 litru lapte
• 1 ceapă
• 50 g unt
• 10 g cimbru
Gălbenuș confiat
• un gălbenuș de ou
• 100 ml soia de bună calitate
• 2-3 crenguțe de cimbru
Extra
• 50 g filé de sturion afumat, curățat de piele și oase
Mod de preparare cremă de gulie coaptă cu gălbenuș confiat și sturion afumat
Se curăță gulia și se taie în 4, se stropește cu puțin ulei, se pun două-trei cuburi de unt și se coace la 200 grade timp de 45 minute.
În timpul ăsta se infuzează laptele. Într-o crăticioară se pune un cub de unt și se caramelizează o ceapă pe toate părțile, se adaugă laptele și puțin cimbru, se aduce la temperatura de fierbere și se dă la o parte de pe foc. Se acoperă și se lasă așa până e gata gulia. Când gulia este moale, se pune într-un blender de mare viteză, se adaugă unt și câteva linguri din laptele infuzat și se blendează până obținem o cremă de consistența dorită. Dacă e prea densă, se mai adaugă lapte și se blendează în continuare.
Se ține gălbenușul de ou în soia, cu crenguțele de cimbru. Într-o farfurie, se așază câteva linguri din crema de gulii, se scoate ușor gălbenușul, cu o lingură, și se tapetează cu hârtie de excesul de soia. Se așază în mijlocul farfuriei, peste gulii, iar de jur-împrejur se pun peștele afumat și câteva boabe de piper roz, pentru dulceață și un pic de iuțeală. Se sparge gălbenușul și se mănâncă cu lingura. Poftă bună!