Clătite cu miere şi nuci. Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

 Lupescu Anca
.

Clătite cu miere și nuci este o rețetă secretă a celebrului bucătar, pe care a împărtășit-o cu fanii. Chef Florin Dumitrescu are două fetițe superbe și o mare pasiune pentru deserturi, motiv pentru care a venit cu o rețetă extrem de simplă, rapidă, dar foarte delicioasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente pentru clătite cu miere și nuci:

  • 200 gr făină
  • 1 ou
  • 100 gr zahăr
  • un praf de sare
  • aprox. 350 ml lapte
  • 50 ml bere
  • ulei
  • 200 gr nuci
  • 50 ml miere
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru a savura cele mai delicioase şi pufoase clătite, amestecaţi făina cu ouăle, zahărul, sarea şi adăugaţi laptele treptat, până obţineţi un amestec omogen. La final, adăugaţi berea şi câteva picături de ulei. Astfel, vor fi extrem de pufoase şi deloc uscate.

Pomme du Sima. Desertul cu care Chef Dumitrescu și-a cucerit soția

Pentru umplutură, prajiţi nucile în tigaie, fără ulei. Le lăsaţi la răcit, apoi amestecaţi cu mierea.Serviţi clătitele îndoite, răsucite, suprapuse sau sub diferite forme… cum şi cât vă permite imaginaţia.

Cine e Florin Dumitrescu

Deși este cel mai tânăr chef de la emisiunea „Chefi la Cuțite' (33 de ani), el a reușit să câștige respectul și încrederea chefilor din întreaga breaslă, datorită imaginației pe care a demonstrat că o are în bucătărie, reușind să realizeze preparate unice, moderne, combinații de elemente surprizătoare, totul într-o explozie de gust și rafinament.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Deși se luptă ca de la egal la egal în emisiune cu doi bucătari cu mare experiență, Chef Sorin Bontea și Chef Cătălin Scărlătescu, Florin a câștigat, până acum, de trei ori emisiunea, la egalitate cu Bontea, iar la probele pe echipe a reușit de multe ori să îi surclaseze pe colegii cu preparatele sale, extrem de apreciate de jurați.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

La numai 33 de ani, Florin a scris două cărți despre bucătărie și este ambasadorul gastronomiei Sibiene. El consideră că mâncarea poate avea gust numai dacă este preparată cu legume proaspete, nu cele la conservă. De asemenea, cheful este hotârât să pună România pe harta gastronomică a lumii prin preparatele sale și ale colegilor din aceeași generație.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton