Burger Beauty & The Beef, celebrul preparat al lui Cătălin Scărlătescu

 Lupescu Anca
.

Burgerul Beauty & The Beef este produsul care se găsește și la restaurantul Burgeri și scoici, din Centrul Vechi, iar rețeta este destul de simplă. Cătălin Scărlătescu este un împătimit al burgerilor, iar cei pe care îi servește la localul său sunt de-a dreptul spectaculoși. Unul dintre cei mai celebri burgeri este burgerul Beauty & The Beef.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente pentru Burger Beauty & The Beef

  • 100 g carne de vită Black Angus
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 2 linguriţe cu amestec de oregano, cimbru, boia
  • de ardei
  • 1 chiflă
  • salată Iceberg
  • sare, piper

Cum se prepară burgerul Beauty & The Beef

Carnea de vită Black Angus se amestecă foarte bine cu ceapa, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul şi mixul de ierburi aromatice. Apoi compoziţia se lasă un sfert de oră la odihnit.

Ulterior formăm chiftele şi le punem pe grătar. La baza burgerului așezați chifla, apoi salata Iceberg, adăugaţi dulceaţa de ceapă, roşiile şi castraveţii muraţi. Asezonăm cu sos barbeque, ketchup sau muştar, după gust.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Cine este Cătălin Scărlătescu

Chef Cătălin Scărlătescu, unul dintre cei mai apreciați chefi din România, s-a născut în 1972 și împlinește 48 de ani pe 20 iulie. S-a născut, a crescut și a făcut școala la Constanța, și povestește că a fost atras încă de mic de bucătărie, cea care l-a inspirat în alegerea viitoarei profesii fiind chiar bunica lui.

Citește și: Alexandru Comerzan, din echipa lui chef Scărlătescu, a câştigat CHEFI LA CUŢITE, sezon 7!

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi', mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

Chef Cătălin Scărlătescu povestește că prima oară s-a gândit că vrea să fie bucătar în vara anului 1987, pe când avea 16 ani și muncea la Hotelul Flamingo din Eforie Sud, unde era curier. L-a atras faptul că „am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cei mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu'.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton