Ciorbă de ciocănele. O rețetă ieftină și delicioasă

 Sutiu Theodora
.

Gustoasă şi uşor de preparat, ciorba de ciocănele este înlocuitorul perfect al celei de burtă. Reţeta preparatului gustos nu va dezamăgi pe nimeni niciodată. Totodată, ea mai are o calitate. Ingredientele sunt ieftine și foarte ușor de procurat de oricine.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețeta celebrei ciorbe de ciocănele apare și în cartea de bucate ale regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea gastronomiei româneşti, Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti.

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Iată ce spunea cunoscutul bucătar despre rețeta de ciorbă de ciocănele, cel mai probabil una dintre mâncările lui favorite:

Poate cea mai muntenească dintre ciorbe, după cea de burtă, un fel de pomana porcului cu multă zeamă, fierbinte ca şi sudul bărăgănean, ciorba de ciocănele e accesibilă tuturor, dar într-un fel aparte: vine cine vrea, rămâne cine poate'

Ciorbă de ciocănele. Ingrediente

1 ceapă

1 morcov  

1 ţelină 

1 pahar de orez 

250 ml zeamă de varză 

leuştean

pătrunjel  1 kg copite

1 kg cozi, urechi, limbă (dar şi alte bucăţele din capul porcului)

şorici de purcel  2 kg oase vită 

Ciorbă de ciocănele. Mod de preparare

Picioarele de porc se pârlesc, se spală și apoi se taie în două pentru a fierbe bine. Apoi, se pun în apă rece cu sare. Apa se schimbă ori de câte ori este nevoie, până sângele dispare și devine limpede.

Apoi, se pun în oală picioarele de porc, radacinoasele, ceapă, morcovul și ardeiul iute. Se completează totul cu apă rece și adăugăm și o linguriță rasă de sare.

După, se pune totul la foc până dă în clocot. Apoi, focul se dă mai încet și se lasă totul le fiert câteva ore, până când carnea va fi fiartă foarte bine. Adunăm spumă de câte ori este nevoie.

Atunci când toate s-au fiert, se oprește focul și se scot picioarele din oală. Zeama se strecoară, iar carnea se tăie mărunt, fâșii, ca pentru ciorbă de burtă.

Separt se pregătește liezonul pentru ciorbă: într-un alt recipient se pune smântână, gălbenușurile, 2 linguri de oțet. Apoi se amestecă cu un tel. Se adaugă un vârf de linguriță de sare. Se toană apoi acest amestec peste restul de ciorbă.

La final, se adaugă un vârf de cuțit de piper proaspăt măcinat. Se amestecă totul și apoi se lasă să dea în clocot.

Sursa foto Adevărul

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton