O porție de chifteluțe cu pleurotus este cea mai bună variantă pentru cei care s-au săturat de carne, dar adoră totuși chestiile crocante și suculente. Iată cea mai simplă și delicioasă rețetă, care cu siguranță îi va încânta inclusiv pe cei mai pretențioși!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Chifteluțe de pleurotus. Consumate nu doar pentru aroma și savoarea lor, ci și pentru proprietățile lor nutritive – conțin proteine esențiale, fibre, acid folic, vitamina B1, vitamina B3 – ciupercile pleurotus reprezintă o variantă perfectă în preparatele fără carne. Mirosul lor dulceag, asemănător anasonului sau lemnului dulce, este extrem de apreciat. Iată, așadar, cea mai simplă și savuroasă rețetă de chifteluțe de pleurotus!
Citește și: Rețete pentru bila leneșă, perfecte după Paște
Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase
Citește și: Salată de rucola cu somon afumat și roșii cherry
Citește și: Somon în crustă de verdețuri cu sparanghel și unt
Chifteluțe de pleurotus cu brânză și cartof
Nu e deloc dificil să prepari chifteluțe de pleurotus și, în pofida faptului că se prăjesc, iar asta ar putea să-i sperie pe cei care țin la siluetă, preparatul nu conține chiar atât de multe calorii, mai ales dacă este consumat cu moderație. Iată de ce ingrediente aveți nevoie!
Ingrediente
- 500 g ciuperci Pleurotus
- 175 g brânză
- 1 ou
- 1 legătură ceapă verde
- 1 căpățână de usturoi
- 1 cartof
- mărar proaspăt
- după gust pătrunjel proaspăt
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri pesmet
- un praf de sare
- un vârf de cuțit praf de copt
- 100 gr făină
- 500 ml ulei
Cum se prepară chifteluțele cu ciuperci
1. Ciupercile se spală, se storc bine de apă (veți vedea că lasă destulă). 2. Le punem apoi în robot, împreună cu ceapa, usturoiul, pătrunjelul, mărarul, cartoful răzuit pe răzătoarea mică, praful de sare, se adaugă oul, uleiul de măsline, brânza fărâmiţată, pesmetul, praful de copt şi se amestecă bine. 3. Formăm chifteluţele în palme sau cu lingura, le tăvălim prin făină şi le prăjim în uleiul încins.