Rețetă de chiftele de cartofi. Nu toată lumea preferă chiftele de carne, iar cele din cartofi sunt o alternativă ideală pentru vegetarieni și nu numai. Pentru a prepara această rețetă, nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente, iar rezultatul vă va da pe spate.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chiftele de cartofi. Cine nu adoră cartofii, fie ei prăjiți sau piure? Ei bine, venim cu o altă modalitate de ai pregăti, ci anume chiftelele de cartofi. Sunt delicioase și ușor de pregătit. Ba chiar, este foarte posibil să vă placă mai mult acestea decât cele de carne.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu iaurt.Preparat simplu
Citește și: Ciorbă rădăuțeană.Cea mai bună rețetă cu pui și smântână
Citește și: Rețetă paste blognese.Sunt cele mai gustoase și sățioase!
Citete și: Rețetă de banana bread.Cel mai gustos chec cu banane
Rețetă de chiftele de cartofi – Ingrediente
– 1 kg cartofi vechi
– 1 ou plus un gălbenuş
– 1 ceapă medie
– 100 g caşcaval ras
– 6 linguri făină
– 6 linguri ulei de măsline
– 1/2 legatura mărar
– sare
– piper
Rețetă de chiftele de cartofi – Mod de preparare
1. Spală bine cartofii, după care pune-i la fiert într-o oală cu apă clocotită şi sărată. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puțin. Îi poți curăța când sunt călduți.
2. După care, pasează cartofii ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin.
3. Apoi, adaugă ceapa tocată mărunt, oul întreg și gălbenușul, cașcavalul ras, sarea și piperul. Amestecă totul bine, potrivit retete.unica.ro.
4. Formează chiftelele de cartofi cu mâna umezită și poți să le aplatizezi. Dacă ți se pare că pasta este prea moale, poți să mai adaugi făină.
5. După ce le-ai dat forma dorită, chiftele se trec prin făină și se aşează una lângă alta. Se lasă să se aşeze pentru 30 de minute.
6. Pune ulei la încins într-o tigaie pentru a prăji chiftelele. Poți să le servești cu mărar tocat.
Poftă bună!
Sursa Foto: pixabay