Cele mai bune sarmale de Crăciun. Rețeta lui Chef Sorin Bontea

 Dumba Gabriela
.

Toate gospodinele caută acum rețete pentru cele mai bune sarmale de Crăciun. Rețeta lui Chef Sorin Bontea este una dintre cele mai apreciate pentru că juratul de la Chefi la cuțite se laudă cu cele mai bune sarmale. Iată, așadar, rețeta pentru cele mai bune sarmale de Crăciun semnată de Chef Sorin Bontea.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente necesare pentru cele mai bune sarmale de Crăciun – Rețeta lui Chef Sorin Bontea

  • 2-3 kg varză acră (în funcție de câtă varză preferați printre sărmăluțe)
  • 600 g carne tocată de porc și de vită (amestec)
  • o jumătate de ceșcuță de orez
  • 200 g ceapă
  • ulei pentru prăjit
  • costiță afumată
  • 2-3 linguri de bulion
  • 2-3 frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare
  • piper.

Citește și: Oana Roman, jignită în mediul online pentru că își lasă soțul să gătească:„Nu înțeleg de ce există așa ceva’

Citește și: Cum a reacționat Bianca Drăgușanu după ce s-a spus că s-a certat cu Gabi Bădălău la munte:„Mi-am făcut bagajele și m-am întors acasă’

Citește și: Cum se înțelege Mario Mutu cu părinții lui, Alexandra Dinu și Adrian Mutu

Cum se prepară cele mai bune sarmale de Crăciun, după rețeta lui Chef Bontea

„Se curăță varza de frunzele exterioare și de cotoare și se aleg foile în care se va împacheta carnea. Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă calduță sau se pun la desărat cu o oră înainte.

Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, după care se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil. Se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu.

Punem carnea într-un caston mare, apoi adăugăm ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec și o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea. Pentru culoare, unii pun în această compoziție și o lingură de bulion, eu nu, dar puteți pune dacă doriți”, spune Sorin Bontea, citat de antena3.ro.

„Dacă varza este sărată, aveți grijă câtă sare puneți în amestec (cât mai puțină).

Frunzele de varză mai mici se opresc și se toacă solzișori, care se presară pe fundul cratiței. Peste ele se așază sarmalele și costița – un rând de sarmale, unul de costiță. Ultimul strat va fi de varză tocată.

Peste toate acestea se toarnă bulionul amestecat cu un pic de apă, frunzele de dafin și câteva boabe de piper.

Se lasă la fiert, la foc mic, timp de două ore. Din când în când, se mai completează cu apă și se învârte oala, ca să nu se lipească sarmalele”, spune Chef Bontea.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton