Cel mai bun baiț pentru friptura de miel

 Lupescu Anca
.

Cel mai bun baiț pentru friptura de miel. Vrei o modalitate ușoară de a duce friptura de miel la următorul nivel de acest Paște? Baițurile sunt, probabil, cel mai simplu mod de a face acest lucru. O marinată bună nu numai că ține carnea fragedă și aromată, dar o face mult mai delicioasă  Aceste baițuri cuprind arome din întreaga lume și sunt completarea perfectă pentru bucățile de miel.

Cel mai bun baiț pentru friptura de miel

Baiț în stil mediteranean pentru friptura de miel

Combină 3 căței de usturoi zdrobiți, 1/2 cană de pastă de roșii, 1/2 cană de ulei, 2 lingurițe de oregano, 1/4 cană de vin roșu și amestecă bine.

Drob tradițional de miel. Rețetă de Paște

Marinată cu miere și mentă

Combină 1/2 linguriță de ulei de susan, 1 lingură de suc de lămâie, 1/2 până la 1 linguriță de ardei iute tocat, 1 lingură de mentă proaspătă, 2 linguri de miere și amestecă bine.

Baiț asiatic

Într-un bol se amestecă 1/3 cană de sos hoisin, 3 linguri de oțet de orez, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de usturoi tocat, 1/4 cană de ceapă tocată mărunt, 1 lingură de miere și 1/2 linguriță de sare.

Baiț cu oțet balsamic

Amestecă împreună ⅓ cană de oțet balsamic, 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de mentă mărunțită fin și un vârf de cuțit atât de sare, cât și de piper. Adaugă marinada la carnea de miel într-o pungă cu fermoar și lasă să se marineze la frigider cel puțin 1 oră, ideal ar fi peste noapte.  

Citește și: Drob de miel.Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Baiț cu lămâie și oregano

Se amestecă sucul de la 1 lămâie mare cu 1,5 lingurițe de sare și piper, 1/2 lingură de oregano uscat și 2-3 căței de usturoi zdrobiți.

Marinată grecească

Se face sucul a două lămâi într-un castron, se adaugă 1/4 de cană de ulei de măsline în timp ce se bate, apoi se adaugă 2-3 căței de usturoi tocați mărunt, 2 linguri de oregano tocat fin, 1 linguriță de cimbru proaspăt tocat, 1 frunză de dafin, 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper negru măcinat. 

Stufat de miel. Rețetă tradițională și rapidă

Marinată Satay

Se combină 1 cană de alune proaspăt prăjite uscate, 1/3 dintr-o cană de apă, 1/2 linguriță de sos de soia, 2 lingurițe de ulei de susan, 2 linguri de zahăr brun, 1 până la 2 linguri de sos de pește, 1/2 linguriță de suc de lămâie, 1/2 linguriță de piper cayenne și 1/3 dintr-o cană de lapte de cocos. Amestecă ingredientele până la omogenizare! 

Baiț cu muștar și miere

Combină 1 lingură de ulei de măsline cu 1 lingură de sos Worcestershire (sau oțet de vin roșu), 2 linguri de zahăr brun închis, 2 linguri de muștar cu miere și 1 lingură de suc de lămâie.

Citește și: Aperitive pentru masa de Paște. Rețete simple și gustoase

Baiț cu usturoi, oregano și busuioc

Combină 1 cană de vin roșu, 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin, 2 căței de usturoi tocat, 2 lingurițe de oregano uscat, 2 lingurițe de busuioc uscat și piper negru proaspăt măcinat după gust.

Marinată vietnameză

Se condimentează mielul cu 2 căței de usturoi feliat și o linguriță de praf de usturoi. Apoi adaugă un vârf de cuțit de pudră de ardei iute, 2 linguri de zahăr alb, 1 lingură de suc proaspăt de lămâie, 1 lingură de sos de soia și 2 linguri de ulei de măsline. După ce se gătește mielul se condimentează cu 1/4 cană de coriandru proaspăt tocat și se storc două felii de lămâie și lime înainte de servire.

Citește și: Cel mai bun cozonac din lume. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Cum se folosesc baițurile

Cu aceste baițuri se ung bucățile de carne de miel. Se masează bine, astfel încât să intre peste tot în carne. Se pun într-un castron cu capac sau acoperit cu folie alimentară ori se pun într-o pungă cu închizător tip fermoar, apoi se lasă la frigider pentru 8 ore. Se pot lăsa până la 24 de ore în frigider în baiț.

Se pot găti bucățile de miel la cuptor, pe grătar sau pe aragaz, în funcție de bucata pe care alegi să o gătești.

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton