Ce sunt churros și cum se prepară. Gogoșile spaniole sunt foarte gustoase

 Lupescu Anca
.

Churros este o gustare pe bază de aluat prăjit – în principiu aceeași rețetă de la choux și eclere. Churrosul este tradițional în Spania și Portugalia, de unde provin, precum și în Filipine și Ibero-America. De asemenea, sunt consumate în întreaga lume, în special în sud-vestul Statelor Unite, Franța și alte zone care au primit imigranți din țările vorbitoare de limbă spaniolă și portugheză.

CI CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În Spania, churros poate fi subțire (și uneori îndoit) sau lung și gros, unde sunt cunoscute sub numele de porras în unele regiuni. În mod normal, se mănâncă la micul dejun înmuiat în champurrado, ciocolată caldă, [dulce de leche sau cafea cu lapte. Deseori se presară zahăr și scorțișoară peste churros.

În Portugalia, churros-urile sunt vândute ca specialitate spaniolă. Există o gustare ușor diferită, numită porra, care este umplută cu cremă sau jeleu, în mod similar cu alte gogoși din Portugalia.

Churros-ul este prăjit până devine crocant și poate fi presărat cu zahăr și scorțișoară. Suprafața unui churro este ridicată datorită faptului că el iese dintr-o printr-un capăt de churrera, un instrument asemănător seringii cu o duză în formă de stea. Churros are, în general, formă de prismă și pot fi drepte, ondulate sau răsucite în spirală.

La fel ca și covrigeii, churros-urile sunt vândute de vânzătorii ambulanți, care pot să-i prăjească proaspeți și să-i vândă fierbinți. În Spania și o mare parte din America Latină, churros sunt disponibile în cafenele pentru micul dejun, deși pot fi consumate pe tot parcursul zilei ca gustare. Churreria specializate, sub formă de magazin sau remorcă, pot fi găsite în perioada de vacanță. În Portugalia, churros sunt consumate în mod obișnuit la carnavaluri, târguri și alte sărbători, unde sunt preparate proaspăt în standuri stradale.

Aluatul este un amestec de făină, apă și sare. Unele versiuni sunt realizate din aluat de cartofi.

Iată ce ingrediente ai nevoie pentru a preparara faimoșii churros

  • 250ml apa
  • 60g unt
  • 35g zahar
  • 200g faina
  • 2 oua
  • esenta vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru prajit
  • 300 ml ulei
  • Pentru pudrat
  • zahar
  • scortisoara

Pentru început, se pun apa, untul și zahăr într-o cratiță pe foc și se amestecă încontinuu până ce zahărul se topește. Când a dat în clocot, se stinge focul și se adaugă făina, sarea și esența de vanilie. Amesteci bine și lași aluatul la răcorit pentru jumătate de oră.

Dupa ce s-a racorit amestecul, adaugam cele 2 oua pe rand si mixam bine pana obtinem o crema omogena mai groasa.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie la foc mediu. Aluatul il punem intr-un pos de bucatarie cu varf stelat si cu ajutorul acestuia turnam in tigaie fasii de marimea pe care o dorim.

Citește și: Oana Roman, adevărul despre relația cu Marius Elisei: ‘Ne-am despărțit de foarte multe ori

Citește și: Drama neștiută a Georgianei Lupu de la Survivor: „O colegă mi-a înfipt un cuțit în picior’/ EXCLUSIV

Citește și: Marius Elisei ar fi plecat bătut de la o petrecere! În ce situație jenantă a pus-o pe Oana Roman

Lasam churros sa se rumeneasca bine pe ambele parti, le scoatem pe un servet uscat, apoi le tavalim prin amestecul de zahar pudra si scortisoara.

Le poți servi cu cremă de ciocolată sau vanilie, calzi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton