Cartofi copți cu bacon

 Lupescu Anca
.

O rețetă rapidă, delicioasă și ușor de făcut. Poți să o încerci cu cartof dulce sau să adaugi mai multe ingrediente, după preferințe. Cartofi copți cu bacon îi poți servi pe post de aperitiv sau garnitură.

Cartoful nu este doar hrănitor, ci aduce și multe beneficii pentru sănătate în întrebuințări interne sau externe, evident dacă este cultivat și crescut într-un pământ sănătos, fără pesticide.

1. Cartoful te scapă foame! Amuzant, dar adevărat, căci preparatele culinare din cartoful oferă sațietate și senzația de foame este astfel potolită timp de multe ore. Amintesc aici de marea foamete din Irlanda (1845 -1849) cauzată de mana cartofului, singura sursă de hrana a populației sărace de pe vremea aceea și care a dus la decesul unui milion de oameni.

2Pentru sănătatea rinichilor și a inimii! Cartoful esre recomandat celor care au probleme cu rinichii și cu inima datorită conținutului bogat în potasiu (543 mg/100 g) și magneziu, care stimulează contracția miocardică și previne litiaza renală.

3. Înlocuitor cu succes al pâinii în regimul alimentar al diabeticilor! Se știe că pâinea poate fi înlocuită cu succes de un kg de cartofi fierți, care au proprietăți benefice pentru cei care sunt afectați de diabet, căci mineralele și acizii din cartofi duc la scăderea simptomelor specifice glicozuriei și a polidipsiei.

Ingrediente pentru cartofi copți cu bacon:

  • 4 cartofi noi mari 
  • 1 ceapa mare 
  • 200 g bacon 
  • 100 g cascaval ras 
  • 1 lingura unt 
  • 100 ml lapte 
  • sare 
  • piper

MOD DE PREPARARE:

Pentru rețeta de cartofi copți cu bacon, spala cartofii foarte bine si inteapa-i cu furculita din loc in loc. Da-i la cuptor pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand devin fragezi la interior.

Chef Cătălin Scărlătescu, mărturisiri sincere despre începuturile în bucătărie: „Un an am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone”/ EXCLUSIV

Toaca ceapa si baconul marunt si rumeneste-le bine intr-o cratita cu putin ulei (daca e necesar; daca baconul este suficient de gras, nu e nevoie de ulei).

Taie cartofii pe lungime si scobeste-i pana aproape de coaja, pastrand continutul lor. Pune pulpa pastrata in aceeasi cratita/tigaie in care ai prajit baconul si incalzeste-o la foc mediu. Adauga laptele, untul, sare si pier si paseaza ingredientele pana obtii un piure fin.

Combina piureul cu baconul, ceapa si cascavalul ras. Cu aceasta compozitie umple jumatatile de cartofi si da-le la cuptor pentru cca 15 minute la foc mediu.

https://www.retetepractice.ro/retete/cartofi-umpluti-cu-bacon-si-cascaval

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton