Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi

 Radulescu Ruxandra
.

Budincă de orez cu cardamom și scorțișoară, după rețeta Laurei Cosoi. Budinca de orez cu mirodenii propusă de Laura Cosoi este excelentă, dacă doriți o alternativă la micul-dejun clasic. Acest preparat delicios și sănătos, îndulcit cu miere, poate fi ținut la frigider și constituie o gustare excelentă, atunci când aveți chef de o gustare dulce.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Budincă de orez cu mirodenii aromate, după rețeta Laurei Cosoi. Rețeta de cardamon cu scorțișoară a Laurei Cosoi este un adevărat răsfăț dulce, ce nu afectează silueta și de care se poate bucura întreaga familie. Pentru a prepara budinca, aveți nevoie doar de câteva ingrediente, elementul-cheie fiind mirodeniile. Puteți degusta budinca de orez cu cardamom și scorțișoară atât la micul dejun, cât și ca gustare între mese. Iată cum se prepară acest deliciu!

Citește și: Ce este panko și cum se folosește în bucătărie 

Citește și:Rețetă de marmeladă de gutui

Citește și:Ce este sucul concentrat de fructe.Diferența dintre suc concentrat și suc natural de fructe

Citește și:Rețeta de melanzane cu carne a lui Cătălin Scărlătescu

Rețetă de budincă de orez cu cardamom și scorțișoară. Ingrediente

  • 250 g orez
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingura de miere
  • 1 lingurita scorțisoara
  • 2 cani de lapte
  • 1 ou

Mod de preparare

Primul pas este să spălați bine cantitatea de orez și apoi să fierbeți timp de aproximativ 14 minute. Separați oul de gălbenuș și amestecați cu puțin lapte călduț până la omogenizare. Mai departe, scurgeți orezul de apă și adăugați laptele rămas. Peste acest amestec, turnați gălbenușul omogenizat cu laptele și fierbeți la foc mic, vreme de 10 minute, în timp ce amestecați încontinuu.

La sfârșit, adăugați mierea și mirodeniile, cardamomul, nucșoara, scorțișoara și albușul de ou bătut bine, de consistența bezelei. Amestecați bine și apoi lăsați preparatul timp de câteva minute.

Puteți servi acest preparat cu bucăți de fructe crude, cum ar fi căpșuni, ananas, sau alte fructe aromate.

FOTO: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton