Rețetă de borș de pește. Borșul este o mâncare ușoară, ce-ți potolește pe loc foamea, fiind sățios și gustos. Pe deasupra, se prepară și foarte rapid. Dacă v-ați săturat de borșul de fasole sau cu perișoare, vă provocăm să încercați rețeta de borș de pește. Gustul aromat vă va cuceri imediat papilele gustative și cu siguranță veți dori să mai mâncați astfel de delicatesă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de borș de pește. Borșul de pește este un adevărat deliciu culinar, dacă este gătit cum trebuie. Rețeta de borș de pește recomandată de noi este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Preparatul va fi gata în doar 40 de minute, dacă urmăriți cu atenție pașii de mai jos. Nu uitați însă că înainte trebuie să faceți rost de toate ingredientele necesare!
Citește și: Rețetă prăjitură Boema.Un deliciu
Citește și: Rețetă de ghiveci de legume cu vinete.Ușor de preparat!
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de supă cremă de dovleac copt.Ușor de preparat
Rețetă de borș de pește – Ingrediente
1 kg crap (capete, cozi)
2 cepe
2 ardei
2 morcovi
1 litru borş
500 ml suc de roşii
sare
piper
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1-2 legături leuştean
Rețetă de borș de pește – Mod de preparare
1. Pentru un borș de pește ca la carte, vă recomandăm să folosiți doar capul și coada din pește. Folosiți capetele și cozile de la doi crapi, curățați cu grijă bucățile și apoi spălați-le sub jet de apă rece.
2. După ce ați îndepărtat solzii de pe bucățile de pește, puneți capetele și cozile de crapi la fiert, în apă cu sare, notează site-ul retete.unica.ro.
3. Când spuma se ridică la suprafața, trebuie să o îndepărtați timp de 3, 4 minute, până ce observați că zeama începe să se limpezească la loc și clocotește.
4. Între timp, curățați zarzavaturile, pe rând. Trebuie să le tăiați cubulețe, după ce le-ați spălat, iar mai apoi le puteți adăuga în ciorba de pește. Pentru ca gustul să fie perfect, fierberea trebuie să se realizeze la aceeași temperatură.
5. Opăriți separat roșiile, iar mai apoi trebuie să le decojiți. Pasați-le după cu ajutorul unui blender. Sucul de roșii obținut se lasă la clocotit într-o altă oală și trebuie amestecat cu borșul strecurat în prealabil. Lăsați totul pe foc pentru a dat în clocot 10 minute. Pentru un plus de aromă, adăugați sare și piper măcinat, după gust.
6. Apoi, după ce peștele și legumele au fiert suficient, puteți adăuga pe deasupra borșul și sucul de roșii din cealaltă oală. Se lasă totul pe foc alte 5, 6 minute, să clocotească.
7. La final, opriți focul. Spălați bine leușteanul, tocați-l și adăugați-l înainte să serviți borșul pescăresc, pentru decor. Asta a fost tot! Poftă bună!
Sursă foto: Pixabay