Ardei umpluți de post. Ingredientul-minune pentru gust perfect

 Dumba Gabriela
.

Rețeta de ardei umpluți de post nu este grea, iar preparatul este unul gustos și sățios. Ardeii umpluți sunt un preparat tradițional în bucătăria românească și pregătiți cu bulgur și ciuperci sunt ideali pentru mesele de post.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grâu măcinate mare şi este folosit ca atare sau în diferite reţete. Se poate folosi şi în loc de orez, în pilafuri, ardei umplut, sărmăluţe, burgeri fără carne sau supe. În rețeta pentru sarmale de post este deosebit de delicios.

Ingrediente pentru rețeta de ardei umpluți de post

  • 10 ardei grași de culoare galbenă sau verde
  • 700 grame de ciuperci proaspete
  • 400 grame de pastă de roșii
  • o cană de bulgur
  • 2 cepe potrivite
  • o lingură cu vârf de amestec de legume
  • două linguri de fulgi de drojdie inactivă
  • două linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare și piper, în funcție de gustul fiecăruia.

Mod de pregătire ardei umpluți de post

Ciupercile se spală bine, se curăță, se taie bucățele și se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute.

Ardeii se spală, se curăță de semințele din interior și li se taie capacele, care se vor folosi mai târziu. Cele două cepe se curăță de frunze, se taie solzișori și se călesc într-o cratiță cu 2 linguri de ulei și puțină apă.

Citește și: Smoothie din fructe și lapte vegetal.Rețeta Claudiei Radu, de la Chefi la Cuțite

Citește și: Cornulețe fradege, fără lapte.Rețetă simplă

Citește și: Rețetă de gogoși de post.Se prepară rapid și ușor

Ciupercile se adaugă peste ceapa călită și se amestecă bine. Se pun și bulgurul, o lingură cu vârf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă și 2-3 linguri de pastă de roșii. Se lasă totul pe foc și se amestecă.

Compoziția obținută este gata de a fi pusă în ardei, dar nu complet, ci numai trei sferturi pentru că bulgurul își mărește volumul la fiert. Fiecare ardei se acoperă cu capac și se pun într-o oală stând în picioare.

În oală se mai adaugă pasta de roșii și se completează cu apă până se acoperă complet totul. Toată compoziția trebuie să fie în lichid. Când preparatul este aproape gata se ia oala de pe foc și se bagă la cuptor pentru circa 30 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra, potrivit fanatik.ro.

Rețeta de ardei umpluți cu ciuperci și bulgur poate fi servită imediat cu ardei iute și mămăligă fierbinte.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton