Zboruri ieftine în 2022 – la ce să fii atent?

 advertising.ringier
.

După mai bine de doi ani de probleme provocate de pandemie, se poate spune că entuziasmul și optimismul celor care adoră să călătorească este ceva mai ponderat și că fiecare inițiativă de a călători prin lume vine la pachet cu o doză de anxietate. În multe țări, incidența COVID-19 pare să fi scăzut semnificativ, dar nimeni nu știe ce se va întâmpla în continuare.

Restricțiile au fost ridicate aproape peste tot, dar nu se știe cât timp va dura acest lucru. Și, cel mai important, oare cât vor rămâne prețurile biletelor de avion la un nivel ridicat și când vor reveni acestea la nivelul din 2019? Răspunsul pe scurt: nimeni nu știe cu certitudine. Dar dacă speri să găsești zboruri ieftine în 2022, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți spori șansele.

Cât de flexibil poți fi cu datele și orele de călătorie?

Prețurile biletelor de avion variază foarte mult în funcție de ziua săptămânii, intervalul orar, dar și de perioada sărbătorilor, precum Crăciunul sau ajunul Anului Nou. August este, de asemenea, o lună aglomerată în ceea ce privește călătoriile în Europa, căci toată lumea își dorește să plece în vacanță atunci când copiii nu sunt la școală sau să ajungă într-o destinație călduroasă iarna. Astfel, dacă alegi să zbori în vârf de sezon, biletele de avion vor fi mai scumpe decât cele din afara lui. Caută, așadar, alternative, astfel încât să poți profita de cele mai bune prețuri. Cu cât planurile tale sunt mai rigide, cu atât șansele de a găsi oferte mai bune de zboruri sunt mai mici. 

Aproape întotdeauna este mai ieftin să zbori în mijlocul săptămânii decât în weekend, căci majoritatea alege să călătorească la sfârșit de săptămână, motiv pentru care companiile aeriene ridică prețurile biletelor de avion în acest interval. Vei găsi zboruri ieftine dacă alegi să călătorești după sau în timpul unor sărbători legale importante. De asemenea, zborurile cu plecări dimineața devreme sau noaptea târziu sunt mai ieftine, căci puține persoane aleg să călătorească atunci. Și în zilele de vineri și luni vei găsi bilete de avion mai scumpe, doarece atunci au loc majoritatea călătoriilor de afaceri.  

Ești dispus să-ți schimbi destinația de zbor?

Dacă este mai dificil să-ți alegi intervalele de zbor, cel puțin fii flexibil în ceea ce privește destinația de vacanță. Ideal este să le poți împăca pe ambele, dar dacă vrei să economisești cu adevărat și să obții zboruri ieftine pentru călătoria ta, trebuie să alegi măcar una dintre aceste două variante. 

Folosirea motoarelor de căutare online este cel mai simplu mod de a te documenta despre zboruri oriunde în lume și de a găsi cele mai ieftine bilete de avion. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cauți manual, oraș cu oraș sau zi de zi. Platformele online, precum eSky.ro, oferă instrumente de explorare ce îți permit să te plasezi în aeroportul de origine și să vezi o hartă a lumii cu toate zborurile pe ea. Astfel vei putea compara cu ușurință mai multe destinații între ele, fără a fi nevoie să cercetezi individual fiecare opțiune posibilă. În acest mod, s-ar putea chiar să ai supriza de a descoperi destinații interesante pe care nici măcar nu le-ai luat în considerare

Ce să alegi: companii aeriene low-cost sau de lux?

Cu ceva timp în urmă, un zbor de pe un continent pe altul nu se putea efectua decât prin intermediul unei companii aeriene scumpe. Dar acest lucru nu mai este valabil în zilele noastre. Acum poți face înconjurul lumii cu zboruri achiziționate de la o companie aeriană low-cost. Desigur, s-ar putea să nu fie cea mai confortabilă opțiune și să fii nevoit să plătești pentru servicii premium, însă companiile low-cost sunt acum cea mai bună variantă de a ajunge oriunde în lume fără a fi nevoit să-ți dai peste cap bugetul de vacanță. 

Cum găsești oferte speciale de zboruri?

Dacă ești în căutarea de oferte promoționale la biletele de avion, cel mai simplu mod de a afla despre ele este să te abonezi la unul sau mai multe newslettere online. Indiferent că este vorba despre website-urile oficiale ale companiilor aeriene sau platforme online specializate, abonarea la newslettere îți va oferi acces la cele mai bune oferte ale acesotra. Chiar dacă nu toate se vor potrivi cu perioadele sau locurile în care vrei călătorești, nu strică niciodată să fii la curent cu acestea. 

Vrei să afli mai multe despre cele mai ieftine zboruri către Europa din Iași? Descoperă cele mai recente oferte aici: https://www.esky.ro/bilete-de-avion/ci/ias/0/0/iasi 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton