Vrei să ai dinții drepți? Află tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar

 advertising.ringier
.

Aparatul dentar nu este doar un mijloc medical prin care poți obține un rezultat estetic, ci reprezintă și modul prin care pacienții pot ajunge să atingă sănătatea orală de care au nevoie.

Defectele ortodontice pot duce în timp la parodontoză și implicit la pierderea dinților, iar din acest motiv corectarea lor nu este doar de natură estetică. Aparatele dentare se folosesc pentru a corecta mușcătura, poziția maxilarului sau spațiile mari dintre dinți, pe lângă corectarea dinților strâmbi sau îngrămădiți. Iată tot ce trebuie să știi dacă ai decis să urmezi un tratament cu aparat dentar pentru a avea dinții drepți:

Consultația preliminară

În primă instanță, va trebui să faci un control în cadrul căruia vei discuta cu medicul tău ortodont și vei alege aparatul dentar care se potrivește cel mai bine cu bugetul și cu nevoile tale. Se va realiza planul de tratament, iar medicul va decide dacă este necesară extracția unor dinți, sau dacă aparatul se poate monta fără acest pas.

Tipuri de aparate fixe

Mai multe tipuri de aparate sunt existente pe piață, iar diferențele se vad și atunci când este vorba despre aparat dentar pret. Câteva dintre acestea sunt:

·  Aparatul dentar ceramic

·  Aparatul incognito

·  Aparatul dentar metalic

·  Aparatul dentar Invisialign

Montarea aparatului dentar

Aparatul dentar este realizat dintr-o parte mobilă, și din partea fixă formată din brackeți. Brackeții se fixează pe dinți cu ajutorul unui ciment special și nu sunt îndepărtați până la finalizarea tratamentului. Procedura durează în general între 90 și 120 de minute.

Partea mobilă, respectiv arcul metalic, elasticele și restul elementelor se ajustează periodic, pentru a determina mișcarea dinților din poziția curentă în cea corectă.

Îngrijirea aparatului dentar

Dacă alegi să urmezi un tratament cu aparat dentar, va trebui să acorzi mai multă atenție igienei orale. Va trebui să te asiguri că nu îți va rămâne mâncare între dinți și aparat atunci când mănânci, deci va trebui să te speli pe dinți după mesele principale. În plus, trebuie să nu uiți niciodată să folosești ața dentară.

La început va fi mai dificil să mănânci mâncăruri greu de mestecat. În primele săpătămâni este recomandat să consumi alimente moi și supe, și va trebui să renunți la alimentele care se pot lipi de aparat, precum caramelele pe toată durata tratamenului.

O dată la 3 luni, va trebui să faci o vizită la clinica stomatologica unde ți-ai montat aparatul pentru a vedea progresul tratamentului și pentru a-ți ajusta aparatul în vedere obținerii rezultatelor optime.

Perioada de menținere

După ce s-a încheiat tratamentul și dinții sunt în poziția dorită, va trebui să te asiguri că aceștia vor rămâne așa. Din acest motiv, este important să porți un aparat de contenție fix sau mobil. Desigur, igiena orală rămâne în continuare importantă, dar dacă alegi un aparat fix vei putea reveni la vechile obiceiuri alimentare, atâta timp cât ai grijă să te speli pe dinți înainte să porți din nou aparatul.

Autor: Organic Agency

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton