Tratamentul endometriozei prin chirurgia robotică

 advertising.ringier
.

Endometrioza este o patologie complexă care afectează mai multe organe, având un potențial debilitant din cauza simptomatologiei acute precum și complicații ce duc la infertilitate.

Mecanismul endometriozei

Endometrioza se caracterizează prin multiplicarea aberantă a celulelor endometrului, adică a țesutului care căptușește uterul. Acest țesut este responsabil cu sângerează în timpul menstruației, iar migrarea celulelor în afara uterului și extinderea lui la nivelul altor organe vor declanșa același proces în timpul menstruației, cauzând dureri, disconfort și o sângerare abundentă.

Diagnosticul endometriozei

Endometrioza este diagnosticată tardiv în majoritatea cazurilor. Pentru că simptomatologia este nespecifică de la femeie la femeie, în cele mai multe cazuri ea este investigată mai atent atunci când se confruntă deja cu infertilitatea.

Endometrioza reprezintă cauza imposibilității procreării la circa 30% din femeile afectate de infertilitate.

Tratamentul endometriozei

Endometrioza poate fi tratată simptomatic, pe cale medicamentoasă, însă fără a trata boala pe termen lung. Tratamentul medicamentos este orientat în principal către managementul durerii și al simptomatologiei specifice.

Endometrioza profund infiltrativă, de exemplu, nu poate avea un răspuns favorabil la terapia hormonală supresivă, așadar nu poate eradica endometrioza ci poate doar ameliora statusul hormonal și îmbunătăți simptomatologia.

Complicații precum infertilitatea nu pot fi tratate cu rezultate notabile pe cale medicamentoasă.

Tratamentul chirurgical al endometriozei

Tratamentul chirurgical al endometriozei este singura modalitate de tratament eficientă, cu rezultate pe termen lung, capabilă să redea pacientei funcția reproductivă.

Abordarea chirurgicală în cazul endometriozei este una minim-invazivă, standardul de aur fiind înscris de către chirurgia robotică.

Chirurgia robotică este o abordare chirurgicală modernă, avansată care permite pacientului să se recupereze rapid datorită unei traume chirurgicale notabil redusă, medicul beneficiind în același timp de mai multă precizie și vizibilitate intra-operator.

Decizia de tratament în cazul endometriozei

Simptomatologia difuză care însă persistă ar trebui să orienteze pacientele către un medic specializat în tratamentul acestei boli. De aceea, este important ca femeia care se confruntă cu această afecțiune să facă o alegere documentată cu privire la echipa medicală care ar trebui să aibă experiență și expertiză în tratamentul chirurgical al acestei boli.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton