Tot ce trebuie să știi despre operația de blefaroplastie

 advertising.ringier
.

Odată cu trecerea timpului, semnele de îmbătrânire și oboseală devin mai vizibile. Excesul și flaciditatea pielii pleoapelor și pungile evidente de grăsime de sub ochi reprezintă unul dintre cele mai mari neplăceri raportate de bărbați și femei din diferite grupe de vârstă. 

Vestea bună este că este posibil să se recupereze frumusețea, tinerețea și funcționalitatea pleoapelor, prin tehnici eficiente și de durată, cum ar fi blefaroplastia.

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este soluția perfectă pentru cei care simt nevoia de a corecta pleoapele, atât în partea superioară, cât și în cea inferioară a ochilor. Această operație plastică are ca scop repararea pleoapelor din punct de vedere estetic și funcțional, fiind astfel posibilă eliminarea pungilor de grăsime din jurul ochilor, contribuind la un aspect întinerit și oferind un aspect mai atractiv. 

Care sunt principalele beneficii ale blefaroplastiei?

Pe lângă faptul că este o intervenție foarte simplă, blefaroplastia poate oferi mai multe beneficii pacienților. Printre cele mai importante se numără: îmbunătățirea aspectului vizual; reduce ridurile; elimină oboseala și tristețea privirii; diminuează pungile de grăsime de la nivelul ochilor; crește stima de sine; reîntinerește și conferă pielii netezime; minimizează cearcănele de sub ochi; oferă rezultate de lungă durată.

Care sunt indicațiile și contraindicațiile pentru operație?

Prin tratarea semnelor de îmbătrânire din regiunea ochilor, intervenția chirurgicală este mai frecventă la persoanele de peste 40 de ani, din motive estetice, deși poate fi efectuată și la pacienții mai tineri, cu condiția să fie diagnosticată necesitatea reală. Cu toate acestea, procedura poate fi adoptată din motive funcționale. Acest lucru se întâmplă în cazurile în care vederea este compromisă din cauza căderii pleoapei peste ochi sau a îndepărtării xantelasmei (mici bile de colesterol care se formează în regiunea ochilor).

Indicații

Nu pentru orice pleoapă căzută este necesară o operație de blefaroplastie, deoarece există două afecțiuni diferite în legătură cu această cădere: Dermatocalazie și Ptosis. Deși ambele sunt legate de zona din jurul ochilor și de senzația de cădere a pleoapelor, specificul fiecăreia este diferit. 

Dermatocalazia se caracterizează prin excesul de piele de pe pleoapa superioară care poate sau nu să compromită o parte din câmpul vizual al persoanei, astfel încât este considerată de obicei o afecțiune estetică și care poate fi ameliorată printr-o blefaroplastie.

Ptoza, pe de altă parte, implică faptul că există o dezinserție a mușchiului elevator al pleoapei, ceea ce face ca aceasta să cadă pe ochi și, în consecință, apare ocluzia vederii. Prin urmare, intervenția chirurgicală pentru a corecta afecțiunea este considerată structurală, deoarece va acționa direct asupra mușchiului. Pentru a identifica cu exactitate când apare unul sau celălalt caz, este necesară o consultație la un medic specialist.

Contraindicații

Chiar dacă este o intervenție simplă, blefaroplastia nu este recomandată pacienților cu boli cronice, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea, deoarece aceștia trebuie să aibă starea de sănătate sub control înainte de a se supune operației.

Cum se efectuează operația?

Intervenția chirurgicală constă în îndepărtarea pielii și a pungilor de grăsime, printr-o incizie făcută în pleoapa superioară, inciziile se fac în concavitate, urmărind pliurile pleoapelor. La nivelul pleoapei inferioare, incizia se face aproape de implantarea genelor, urmând, de asemenea, linia naturală a ochiului. În ambele cazuri, procedura efectuată în acest mod are ca rezultat cicatrici foarte discrete, practic imperceptibile la majoritatea pacienților. Firele de sutură pot fi absorbite de organism sau pot fi îndepărtate de către medic.

Cum se efectuează chirurgia cu laser?

Blefaroplastia cu laser este similară cu chirurgia convențională. În cadrul acestei proceduri, laserul CO2 este utilizat pentru a tăia pielea și a cauteriza vasele de sânge. Obiectivul utilizării acestui instrument este de a reduce sângerarea și vânătăile, reducând astfel umflarea în perioada postoperatorie.

Avantajul laserului este modul de realizarea a inciziei, ceea ce permite o cicatrice aproape imperceptibilă datorită faptului că procedura este mai puțin invazivă. Pentru pleoapa superioară, incizia se face pe partea concavă – procedura se efectuează pe partea interioară a pleoapei. Ulterior, se face o incizie pentru a îndepărta sau redistribui excesul de grăsime și piele cu ajutorul laserului.

Cât timp durează să vedeți rezultatele?

Rezultatele pot fi observate în prima săptămână, este posibil să se observe unele îmbunătățiri care devin mai evidente după reducerea totală a umflăturii. În timp, între două și trei luni, cel mai așteptat rezultat este reducerea cantității de grăsime acumulată și a excesului de piele din regiunea orbitală.

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală la nivelul pleoapelor care aduce multe beneficii aspectului și crește stima de sine a pacientului. De asemenea, poate fi asociată cu alte proceduri pentru a amplifica efectele de întinerire. Merită să ne amintim că este extrem de important să vă consultați oftalmologul pentru o evaluare completă și pentru fezabilitatea procedurii.

Mai multe detalii despre blefaroplastie şi tot ce implică această operaţie puteţi găsi pe site-ul doctorului Maximilian Muntean, Medic Primar Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton