TOP 3 pași simpli pentru a fi mai productiv

 advertising.ringier
.

Cu siguranță ai simțit presiunea de a fi mai productiv la un moment dat în viața ta. Lucrurile evoluează foarte rapid în toate domeniile, datorită digitalizării. Dacă privești acestă trecere spre digital ca pe o oportunitate, așa va deveni pentru tine. Este important să te aliniezi cu tendințele, pentru a fi productiv, dar și a avea mai mult timp liber. 

Iată 3 idei pentru creșterea productivității

  • Informare

Studierea pieței în domeniul în care activezi este un prim pas în ceea ce privește creșterea productivității. Pentru a reuși să ții pasul cu tendințele, trebuie să fii informat cu privire la schimbările constante ce apar sau tendințele actuale. 

Cu cât cunoști mai bine domeniul tău, cu atât vei găsi oportunitățile și uneltele necesare de a fi mai productiv. Nu este nevoie să inventezi nimic, ci doar să iei exemplu de la companiile de top din domeniul tău. Chiar dacă unele lucruri nu le poți aplica, e important să știi despre existența lor, pentru a putea profita de oportunitatea de a le pune în practică în viitor. 

Încearcă să fii la curent cu noutățile constant, pentru a avea o imagine de ansamblu corectă și pentru a selecta acțiuni sau metode de a-ți crește productivitatea. 

  • Digitalizare

Digitalizarea este un proces în plină desfășurare, de care trebuie să fii conștient. Dacă îți place să faci lucrurile prin metode clasice, fără să implici tehnologia, acest lucru îți va scădea din productivitate. Cerințele actuale sunt diferite față de cele din trecut, iar digitalizarea este necesară în orice domeniu de activitate pentru a fi productiv. 

Încearcă cu pași mici, prin transferarea agendei în format electronic, utilizarea de instrumente precum Excel pentru o mai bună organizare. Nu ai nevoie decât de un laptop pentru a-ți transfera acțiunile în digital. De exemplu, poți alege un laptop HP de pe Altex.ro în funcție de nevoile tale. Dacă jobul tău nu presupune utilizarea de programe speciale ce necesită un anumit tip de laptop, poți alege un laptop cu performanță medie. Investiția într-un laptop și astfel trecerea în digital te poate ajuta să fii mai productiv și să ai mai mult  timp pentru tine. 

  • Organizare 

Dacă ești informat și ai instrumentele necesare trecerii în digital, îți mai rămâne să te organizezi. Planificarea acțiunilor tale și respectarea unui orar creat de tine, te poate ajuta să îți crești productivitatea. 

Cu siguranță ai avut zile de muncă în care poate ai vrut să realizezi multe lucruri, dar nu ai reușit ceea ce ți-ai propus nici pe jumătate. Acest lucru este o urmare a lipsei de organizare și planificare. 

Încearcă să îți planifici mai întâi ziua, apoi săptămâna. Alocă un interval de timp specific pentru fiecare task și ține-te de planul creat. Vei vedea cum după doar câteva zile vei reuși să faci mai multe lucruri într-un timp mai scurt și haosul unei zile încărcate se va diminua. Mai mult, vei fi mai concentrat pe fiecare task, deoarece îi vei acorda toată atenția ta în timpul alocat. Astfel, productivitatea ta va crește. 

Așadar, urmează acești 3 pași simpli pentru a avea rezultate mai bune în ceea ce privește productivitatea și raportul dintre orele lucrate și îndeplinirea task-urilor. Informarea, digitalizarea activității și buna organizare sunt esențiale pentru a avea succes în acțiunile tale. 

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton