Din păcate trăim vremuri în care, încălzirea în timpul sezonului rece a unei case cu ajutorul centralelor pe gaz a devenit o provocare uriașă din punct de vedere financiar, pentru multe familii din România. Cei care nu locuiesc la oraș sunt puși în situația delicată de a alege cea mai potrivită soluție de încălzire, iar în acest sens, prietenii noștri de la PEFOC s-au gândit să ne prezinte astăzi, avantajele și beneficiile reîntoarcerii la încălzirea cu sobe - soluții termice pe cât de simple și practice, pe atât de fermecătoare din punct de vedere al atmosferei generate într-un cămin.
În continuare, vei descoperi o serie de informații practice prin care vei ajunge la concluzia că o sobă rustică nu este cu nimic mai prejos decât alte soluții de încălzire alternativă și uneori chiar mai potrivită, grație versatilității ei în utilizare. Așadar, soba pe lemne reprezintă varianta ideală de încălzire, mai ales pe timpul iernii, economisind astfel banii pe care i-ai fi cheltuit pe gaz.
Evident, scopul declarat al unei sobe pe lemne este acela de a încălzi. Acest lucru se poate face în două direcții diferite. Pe de o parte, ajută la încălzirea camerei unde este montată, dar poate fi de folos și pentru încălzirea camerelor învecinate (de ex. o baie sau bucătăria), printr-un sistem complex de serpentină și calorifere. În ambele cazuri însă, trebuie să știi că temperatura ambientală la care se poate ajunge în cameră se cifrează în jurul valorii de 21-22 grade celsius și toate acestea fără un consum prea mare de lemne.
Conservarea căldurii este facilitată și de tipul special al materialului din care sunt confecționate sobele. Cele din fontă sunt renumite pentru proprietățile lor termice, bucurându-se de un randament semnificativ mai bun decât un calorifer obișnuit. În plus, acestea îți permit să și gătești, existând modele cu extensie pentru plită sau chiar cu posibilitatea montării unui cuptor. Aproape că îți poți imagina casa învăluită în miros de pâine coaptă sau cozonaci proaspăt scoși din cuptorul încins al sobei rustice de la bunici, diect la tine acasă!
Deși pe piața de specialitate se poate găsi o gamă întreagă de sobe fabricate din diferite tipuri de material, specialiștii de la PEFOC ne recomandă varianta sobei rustice din fontă. Spre deosebire de oțelul șamotat sau teracota care se încălzesc mai greu, soba din fonta se încălzește mai rapid, dar care nu tine temperatura din cameră pentru mult timp după ce focul s-a stins.
Modelele profesionale din gama mesterilor sibieni pot fi dotate și cu uși din sticlă pirolizată, cu efect termorezistent și proprietăți de autocurățare, totul pentru confort sporit și randament maxim. Din punct de vedere al dimensiunilor, acestea pot varia în funcție de scopul și destinația pentru care urmează să fie folosite. În bucătărie, modelele dotate cu plită pot să depășească un metru în lungime, în timp ce, într-un dormitor sau living, o sobă cu dimensiunea de maximum 50 cm este mai mult decât suficientă.
Intrând pe site-ul specialiștilor www.pefoc.ro cu experiență de peste 20 de ani în materie de soluții de încălzire alternativă, pe lângă sobele fermecătoare, vei descoperi și restul gamei de produse cu montaj profesional la cerere. Vei putea comanda online direct la tine acasă, șeminee clasice pe lemne, șeminee pe gaz, termosobe pe peleți, coșuri de fum premium, numeroase modele de semineu decorativ electric sau cu bioethanol, alături de multe alte accesorii și materiale de construcție dedicate domeniului termic.
În plus, comenzile voluminoase beneficiază de transport gratuit în maximum 2 zile lucrătoare de la confirmarea achziției, iar plata se poate face integral sau în sistem avantajos de rate!