A venit sezonul cald și, odată cu el, perioada renovărilor. Dacă și tu te gândești să dai un refresh locuinței tale ai ajuns la locul potrivit. În rândurile următoare poți afla care sunt cele mai importante și de ajutor scule pentru o renovare ca la carte.
Odată cu ciripitul păsărelelor și înflorirea copacilor, un alt fenomen, foarte cunoscut românilor, începe să-ți facă simțită prezența: sunetul bormașinilor. Când auzi acest sunet în mod regulat, fii sigur că unul din vecinii tăi a început să-și renoveze locuința. Dacă vrei să-i oferi un răspuns pe măsură… poate ar fi momentul să o renovezi și tu pe a ta! Pentru asta o sa ai nevoie de câteva scule profesionale pentru construcții și renovări pe care ți le vom prezenta puțin mai jos.
Cele mai importante scule și ustensile care te pot ajuta în procesul renovării
Ideal ar fi să dispui de banii necesari angajării unor echipe profesioniste în renovări și construcții, însă de multe ori, ofertele acestor meseriași sunt destul de piperate. De aceea trebuie să știi că realizarea unor pereți perfecți poate fi făcută și de tine însuți. Ai nevoie doar de o minimă îndemânare tehnică și de un număr de accesorii și scule ușor de procurat. Pe majoritatea le poți găsi pe net, de exemplu pe Gletiere.ro ai o gamă variată de scule profesionale care îți pot facilita foarte mult munca.
- Gletiera
Prima sculă care ar trebui să-ți vină în minte atunci când pronunți cuvântul renovare este gletiera. Această ustensilă este formată dintr-o placă dreptunghiulară de oțel care are un mâner de plastic sau lemn și este destinată aplicării și finisării tencuielei peste care vei pune, ulterior, stratul de var. Dacă vei aplica corespunzător stratul de glet vei putea economisi timp prețios la finisarea pereților atunci când vei trece la pasul numărul doi, procesul de văruire.
- Bormașină
Este foarte puțin probabil să poți renova locuința fără a avea nevoie de o bormașină. Chiar dacă ești convins sută la sută că nu vei da găuri noi în pereți, trebuie să știi că o bormașină poate fi folosită și la omogenizarea pulberii de glet și apă, prin aplicarea unui accesoriu numit cap de melc.
- Trafalet
Îți sugerez să să alegi un trafalet relativ ușor cu o rolă care se poate schimba. Lățimea recomandată ar fi de 16-18 cm, pentru ca să poți acoperi o suprafață importantă a peretelui și, în același timp, nu este indicat să fie foarte lată, ca să ai o stabilitate controlată asupra ustensilei de văruit. Ar fi indicat să eviți modelele foarte mari care vor fi foarte grele după ce se vor încarcă de vopsea. De asemenea, trebuie să eviți și trafaletele care conțin vopsea în rolă. Poți adăuga pe lista ta de cumpărături pentru renovare, la capitolul trafalet, și un mâner telescopic pentru a varui sau vopsi făra sa te apleci foarte mult sau să fii nevoit să urci și să cobori foarte des pe o scară rabatabilă.
- Tava pentru vopsea
Ca să poți folosi trafaletul corespunzător ai nevoie și de un recipient care poate avea diferite forme și este recomandat pentru păstrarea vopselei proaspete și/sau pentru a amesteca vopseaua. Trebuie să cauți o tavă de vopsea care să dețină și un grătar pe care să deplasezi rola pentru a distribui vopseaua uniform pe toată suprafața ei.
Așadar, acestea sunt sculele de bază pe care ar trebui să le ai în casă atunci când începi renovarea locuinței tale. Spor la treabă!
Sursa foto: pexels.com