Soprana Irina Baiant a smuls ropote de aplauze la Paris, sub bagheta marelui dirijor si compozitor român Vladimir Cosma

 advertising.ringier
.

Irina a cantat minunat, iar sala a rasplatit-o cu ropote de aplauze', descrie actrita Alexandra Giurca. Reactia publicului la prestatia sopranei românce este una plina de entuziasm si admirație, fiind deja cunoscută auditoriului francez din varii colaborări cu teatre si sali de spectacol de aici. Din 2013, soprana Irina Baiant este o prezenta permanenta in grupul muzicienilor de elita invitati de Vladimir Cosma in aceste spectacole, care an de an se desfasoara cu casa inchisa. 

Am dus dorul acestor aplauze … Emoțiile reîntâlnirii cu marele nostru compozitor si dirijor Vladimir Cosma, dar si cu publicul extraordinar de la Grand Rex Paris, mi-au batut adanc la porțile sufletului, in fiecare seara', a marturisit si Irina Baiant, una dintre cele mai apreciate soprane din Romania in plan international. La doar 31 de ani, a jucat pe marile scene ale lumii, iar pe 4 noiembrie in acest an va sarbatori 11 ani de activitate.

Spectacolele din acest week-end au fost gazduite Grand Rex din Paris, un loc istoric cu o poveste ce se apropie incet, incet de 100 de ani. A fost inaugurat in 1932 si este o copie fidela a Radio City Music Hall din New York. In 1946, aici si-a prezentat compania Disney, pentru prima oara in Franta, un film, este vorba de Pinochio, iar in 1957,  Gary Cooper și Mylène Demongeot au inaugurat scara rulantă a Grand Rex fiind pentru prima dată când o sală europeană este echipată cu astfel de scara. De punctat si ca in 1963, Alfred Hitchcock si-a prezentat celebra productie The Birds (Pasarile) tot la Grand Rex. Acesta este locul in care spectacolele lui Vladimir Cosma s-au desfasurat in acest week end cu casa inchisa, in prezenta a 5.000 de spectatori.

Vladimir Cosma este o somitate pe plan international. S-a nascut la Bucuresti in urma cu 81 de ani, dintr-o familie de muzicieni. A scris toata muzica filmelor lui Louis de Funes si a altor productii cinematografice de talie mondiala. Chiar si celebra muzica ce deschide toate spectacolele de circ este opera sa. Pagina sa de wikipedia este o marturie vie a exceptionalului Vladimir Cosma: https://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Cosma.

Cum s-au impacat aceste spectacole cu 5.000 de oameni in sala cu criza generata de Covid? Parca am uitat ca este pandemie zilele acestea in Paris. E drept, peste tot intrai doar daca aveai certificatul de sanatate, iar purtarea mastii era la latitudinea fiecarui om. In sala de concert, cred ca 70% dintre cei prezenti nu o purtau, dar toti aveau certificatul de sanatate valid', a povestit Alexandra Giurca. 

Irina Baiant a interpretat pe parcursul celor 3 seri de spectacol, creatii ale lui Vladimir Cosma, dar si arii de opera din cele mai cunoscute titluri, fiind aplaudata la scena deschisa. Vocea Irinei a sunat minunat, tinuta si prezenta ei scenica au fost, ca de obicei, la superlativ, pe scena plutea iar publicul pur si simplu nu respira cand intra si canta Irina', a punctat Alexandra.

Irina Baiant face parte din Social Stars, un proiect colaborativ între artiști independenți, creatori de conținut, podcastari și site-uri locale de conținut. Ea este foarte activa in social media, cu o audienta de foarte buna calitate. O puteti urmari pe facebook, pe instagram si pe youtube.

Irina Baiant face parte din Social Stars, un proiect colaborativ între artiști independenți, creatori de conținut, podcastari și site-uri locale de conținut.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton