6 trucuri simple care fac din baie un loc practic, organizat și frumos

 bogdan.galca
.

Baia este un loc special. Aici începe și se termină fiecare zi, dar tot aici intră fiecare membru al familiei, fiind un spațiu comun. Acestea sunt motive suficiente pentru ca încăperea să fie amenajată practic, funcțional și estetic. Aceste caracteristici vor contribui și la menținerea curățeniei și la întreținerea ușoară a acesteia. Ia în calcul aceste trucuri atunci când îți amenajezi sau organizezi baia. 

Săpun lichid

Este mai eficientă folosirea săpunului lichid în baia familiei, întrucât acesta usucă mai puțin pielea și este mai bine tolerat. Mai mult, săpunul lichid nu murdărește locul unde se află, așa cum se întâmplă cu săpunul solid lăsat în savonieră. Pentru a fi și mai eficient, alege să montezi la baie un dispenser sapun. Indiferent că este automat, cu senzor sau manual, printr-un sistem prin apăsare, acesta va elibera exact doza de săpun necesară pentru a te spăla corect pe mâini. 

Există multe variante de dispensere de săpun, astfel că poți găsi ușor modelul al cărui design se integrează în stilul băii tale. 

Rezerve pentru lucrurile esențiale

Indiferent cât de mică este baia, se va putea găsi un loc, la nivelul podelei sau suspendat pe perete, unde să poți ține la îndemână lucruri esențiale, cum ar fi câteva prosoape și sulurile de hârtie pentru toaletă. 

Sunt puține lucruri mai neplăcute decât să constați că nu ai un prosop sau că sulul de hârtie s-a terminat. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să completezi stocul atunci când acesta se împuținează. Nu trebuie să faci depozit. Este suficient să lași, pentru cei care pot avea nevoie, două-trei prosoape și tot atâtea suluri de hârtie. 

Covorașe de baie

Sunt elegante, utile și contribuie la aspectul general al băii. Cu toate acestea, se murdăresc destul de repede. Un truc eficient este să ai două-trei covorașe de baie, fie identice, fie diferite, astfel încât să le poți schimba rapid, atunci când este nevoie. În felul acesta, baia va arăta mereu foarte bine, iar curățarea celor murdare se va putea face la intervale mai mari de timp. 

Ca să arate bine vreme îndelungată și pentru a se curăța ușor și a se usca repede, alege covorașe de baie din microfibră. Sunt foarte rezistente, nu se pătează și își păstrează culorile vii după zeci și zeci de spălări.  

Raft pentru cadă

Ar trebui ca raftul pentru cadă să fie printre accesoriile de bază (sau să fie livrat alături de cadă, la pachet). Este unul dintre cele mai practice și mai plăcute elemente de suport, chiar și atunci când nu faci baie.

Raftul pentru cadă este un organizator minunat, care te ajută să câștigi spațiu util pentru tot  ceea ce îți este necesar în baie. Este locul perfect unde poți pune o plantă, dar și lumânări parfumate. Poți utiliza chiar și două rafturi identice. Se vor dovedi utile și vor contribui la aerul organizat și plăcut al băii. 

Arome proaspete

În baie trebuie să fie mereu un miros plăcut. Cea mai bună metodă prin care poți face asta este utilizarea unor lumânări parfumate. Acestea răspândesc o aromă discretă și stinse, și aprinse. Un aromatizator cu uleiuri reprezintă și el o soluție perfectă. 

Indiferent ce vei alege, este important să utilizezi doar esențe naturale, de bună calitate, iar aroma să fie pe placul tuturor celor din casă. Cele mai potrivite alegeri sunt esențele de brad, mentă și lămâie.

Lumina

Există tendința de a folosi becuri cu lumină rece în baie. Acestea sunt utile pentru că au o lumină clară, care te ajută să vezi bine, dar ai putea adăuga și o sursă suplimentară de lumină caldă. Aceasta va face ca atmosfera din baie să fie una odihnitoare atunci când te relaxezi în cadă, dar și când faci un duș rapid. 

Lumina caldă face locul mai primitor și mai intim, accentuează senzația de confort și îndulcește nuanțele reci. 

Dacă iei în calcul aceste câteva detalii, baia ta va arăta mult mai bine, va fi mai primitoare și mai frumoasă. Mai mult, fiecare detaliu va aduce un plus de organizare în această încăpere esențială din casă. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Romstal

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton