Sfaturi și sugestii pentru renovarea dormitorului

 advertising.ringier
.

Dormitorul este prima camera de care te vei plictisi în casa ta deoarece acolo îți începi diminețile și starea pe care ți-o oferă trebuie să fie una plăcută pentru o zi cât mai bună și mai productivă. Așadar dormitorul ar trebui să fie mereu pe placul tău, de aceea vei fi tentat să îl renovezi mai des decât ai renova celelalte camere.

În ideea în care orice lucru devine banal după ce îl vezi iar și iar, la fel ajunge să te plictisească și dormitorul tău, culorile pereților, draperiile, patul și tot așa.

Așadar, te hotărăști să renovezi, însă trebuie să te gândești și la buget, dar și la alegerile pe care le faci, pentru a nu te plictisi la fel de repede de ele.

Câteva sugestii pentru schimbarea dormitorului cu un buget minim

Pereții și tavanul

Primul lucru la care te gândești atunci când vine vorba de schimbare este culoarea pereților și a tavanului. În dormitoarele de dimensiuni mici, culoarea potrivită este albul. Este indicată întrucât oferă senzația de spațiu mai mare. Poți opta, de asemenea pentru tapet întrucât în dormitor nu petreci atât de mult timp, astfel că nu există șansa să se murdărească.

Modifică detaliile patului

Dacă patul tău se află încă într-o stare bună nu are sens să investești în achiziționarea altuia, dar poți încerca să-l schimbi. Poți să îi înlocuiești tăblia cu alta. Trebuie să alegi o culoare în contrast cu cea a pereților. Alege o tăblie tapițată dacă preferi un decor dintre cele clasice, una confecționată din lemn pentru un decor rustic sau o tăblie din bare metalice în ideea de vintage.

Asternuturile și cuvertura te ajută de asemenea să creezi o schimbare, încearcă să le armonizezi cu design-ul camerei. Și pernele decorative sunt o idee excelentă pentru a-ți decora dormitorul, alege culori potrivite, primitoare pentru acestea.

Iluminatul

Iluminatul trebuie să fie unul adecvat, chiar dacă în dormitor stai atunci când dormi. Te poți ajuta de diverse tipuri de veioze pentru a crea o lumină ce te relaxează. Dar și lumina naturală este importantă, astfel că trebuie să alegi niște draperii care să îți permită să ai intimitatea dorită, dar și niște perdele care să permită accesul luminii atunci când ai nevoie de ea.

Peretele din dreptul patului trebuie accesorizat cu un tablou care să dea viață dormitorului, dacă nu ai nicio culoare în dormitor atunci acesta trebuie să fie pata de culoare. Iar dacă ai ales culori vii pentru draperii și covorașe atunci să asortezi și acest tablou cu acele culori.

Aceste modificări te pot ajuta pentru o schimbare atunci când vrei să o realizezi cu un buget mai mic. Pentru o renovare completă a dormitorului ar trebui să schimbi piesele principale atunci când ai un buget mai mare. Să îți aloci timpul necesar pentru a face alegerea potrivită dintre multitudinea de paturi pentru dormitor, apoi să asortezi draperiile cu patul. Următorul pas ar fi alegerea dressingului și a noptierelor. Iar apoi accesorizarea, diferite veioze, covorașe, dacă îți dorești lângă pat, alegerea lustrei, dar și un tablou deasupra patului, neapărat.

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton