Sfaturi pentru colecționarele de piese vestimentare vintage

 advertising.ringier
.

Deși nu putem nega dinamica modei, este valabil și faptul că trendurile revin la un moment dat. Astfel, trebuie să te asiguri că garderoba ta conține și piese de îmbrăcăminte clasice, atemporale. Stilul vintage oferă numeroase posibilități creative de a obține ținute care rămân în vogă indiferent de trecerea timpului.

Ești o iubitoare a stilului vestimentar vintage și, totodată, te declari o colecționară de item-uri reprezentative acestei decade din istoria modei? Descoperă sfaturi și secrete care te vor ajuta să-ți susții hobby-ul!

Dă o raită prin magazinele second hand

Nu poți știi ce comori stilistice te așteaptă într-un magazin cu haine second hand până ce nu vizitezi măcar unul! Multe dintre fanele pieselor vintage își procură îmbrăcămintea și accesoriile din astfel de locuri, bucurându-se totodată de prețuri foarte accesibile la produsele alese. Deși nu vei găsi întotdeauna articole pe măsura ta, cu siguranță un croitor priceput poate face ajustările necesare pentru ca acestea să-ți vină ca turnate atunci când le porți. Chiar și așa, nu uita că jachetele și blazerele supradimensionate sunt în trend, deci dacă te avantajează fasonul oversized ești norocoasă: nu mai este nevoie de nicio modificare!

Nu te limita doar la obiecte de îmbrăcăminte

Esența stilului vestimentar vintage nu se reduce doar la îmbrăcăminte, ci și la accesorii în ton. Astfel, caută să-ți completezi colecția și cu ochelari de soare, poșete, curele – de preferat din piele naturală, care, în timp, va căpăta mici urme de uzură ce reflectă patina timpului. Nu uita nici de pantofi, care la rândul lor pot fi păstrați foarte bine chiar și ani la rând dacă sunt îngrijiți corespunzător. Fă un research pe Internet, deoarece ai șanse mari să găsești aici încălțăminte femei de vânzare la prețuri bune.

Vizitează târgurile și boutique-urile vintage

Târgurile și boutique-urile vintage sunt alte două terenuri pe care le exploatează frecvent 'vânătoarele' de piese vestimentare de epocă. În timp ce, în cadrul târgurilor, va fi nevoie să aloci suficient timp pentru a descoperi minunățiile așezate pe mesele negustorilor, magazinele de profil oferă o selecție vastă de ținute, concepute de către stiliști cu experiență. În plus, în cazul în care preferi hainele și accesoriile de brand, poți avea certitudinea că boutique-urile oferă item-uri originale și nu fake-uri. 

Descoperă garderoba bunicii

Dacă vrei să descoperi adevărate perle ale stilului de îmbrăcăminte vintage aruncă un ochi asupra garderobei bunicii! Deși, poate că până nu demult, hainele pe care ea le purta în tinerețe ți se păreau demodate, pasiunea pe care ai dezvoltat-o pentru moda vintage te-a determinat să-ți schimbi această percepție! Fă o selecție a item-urilor pe care le găsești interesante și inspiră-te chiar din fotografiile din albumul foto al bunicii pentru a crea outfit-uri vintage autentice.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton