Secrete ca să miroși mereu bine

 bogdan.galca
.

Există o strategie întreagă, care poate intra foarte ușor în rutina zilnică și care te va ajuta să miroși mereu bine, chiar și atunci când transpiri, fie pentru că este cald, fie pentru că ai emoții sau faci efort. 

Alege cosmetice cu aromă neutră

Igiena este temelia frumuseții și principalul pas pentru a mirosi bine mereu, dar este esențial să alegi produse cosmetice cu foarte mare atenție și să ții cont de notele de bază ale parfumul pe care-l utilizezi. Optează pentru produse cosmetice fără miros atunci când folosești alternativ mai multe parfumuri dama sau pe cele care au aceleași paletă de arome ca și parfumul tău. În acest fel vei pune în valoare esențele prețioase ale acestuia. O soluție inspirată poate fi și aceea de a asocia parfumului și apa de toaletă din aceeași gamă, pe care o poți utiliza pe parcursul zilei pentru a te împrospăta sau chiar ca alternativă la parfum. 

Folosește un deodorant eficient

Indiferent dacă alegi un deodorant de tip spray sau unul solid, acestea este esențial pentru a mirosi frumos. Scopul deodorantului este acela de a anula mirosul de transpirație. Toată lumea transpiră și chiar dacă faci două dușuri pe zi, transpirația corporală asociată cu bacteriile, care trăiesc în mod natural și necesar la nivelul pielii, produc mirosuri neplăcute. Intensitatea variază mult în funcție de vârstă, echilibrul hormonal și perioada din lună a ciclului menstrual, efortul depus și temperatura mediului ambiant. 

Acordă atenție părului tău

Uleiurile naturale ale scalpului pot fi o sursă de mirosuri neplăcute. Cu toate acestea nu spălatul pe cap zilnic este soluția, mai ales că deseori nici nu este recomandat. Alternativele sunt folosirea șamponului uscat și periajul părului. Pe lângă pieptene folosește și o perie cu păr natural, indiferent de lungimea părului tău, pentru că este un beneficiu pentru sănătatea părului și a scalpului. Spală peria periodic și după ce se usucă pulverizează de două-trei pufuri de parfum (cel mai bine apă de toaletă) și părul tău va mirosi perfect.

Ai grijă de hainele tale

Grija pentru hainele pe care le porți face parte din strategia de a mirosi mereu bine. Alege doar detergenți cu parfum natural și evită balsamurile pentru rufe cu aromă foarte dominantă și intensă, pentru că vor interacționa cu parfumul tău, iar mixul care rezultă nu este niciodată unul plăcut. Dacă balsamul de rufe este necesar, folosește unul cu aromă neutră. O soluție bună este uscarea hainelor în aer liber, iar după purtare, dacă nu necesită să fie spălate, aerisește-le înainte de a le pune din nou în dulapul de haine. 

Ține pantofii la distanță

Nu păstra niciodată pantofii în același spațiu cu hainele. Și dacă totuși faci asta, șterge pantofii pe interior înainte de a-i depozita. Cea mai bună soluție care îndepărtează mirosurile neplăcute este alcoolul rafinat de 90 de grade. Ține la îndemână alcool într-un recipient cu pulverizator în care a fost parfum sau apă de toaletă. Câteva pufuri pe o dischetă de machiaj sunt suficiente pentru a îndepărta orice urmă de miros din interiorul pantofilor purtați. 

Păstrează-ți sănătatea

Sănătatea miroase bine. O dantură bine îngrijită, o piele sănătoase, o funcție digestivă normală contribuie substanțial la un miros personal plăcut. Ca să ai toate astea nu neglija niciodată igiena orală completă, de două ori pe zi și nici regulile unei alimentații sănătoase. Dieta este un alt element cu efect important asupra mirosului personal. Anumite alimente pot elibera în organism diferite substanțe chimice care sunt eliminate prin glandele sudoripare și care dau un miros corporal neplăcut și intens, deseori greu de combătut. O hidratarea corectă, zilnică este sinonimă cu un miros corporal plăcut, pentru că ajută buna funcționare a întreg sistemului digestiv.

Atunci când mirosim bine ne simțim mai încrezători, mai energici și mai tonici. Aromele plăcute pot influența în mod pozitiv starea de spirit și pot crea celor din jur o impresie favorabilă puternică asupra ta.  

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton