Cum poți integra amintirile de familie în decorul casei

 bogdan.galca
.

Uneori, când dai peste un obiect care îți declanșează o amintire fericită din trecut, ești inundat imediat de toate acele sentimente de bucurie pe care le-ai trăit la un moment dat.

Dar cum ar fi să integrezi în decorul casei celei mai frumoase amintiri? Mai ales că, atunci când ceva ne declanșează amintiri fericite din trecut, ne poate face să ne simțim bucuroși. 

Așadar, iată cum îți poți personaliza locuința, adăugând căldură decorului, cu ajutorul obiectelor care au valoare sentimentală pentru tine și familia ta.

Galerie foto pe perete

În loc să așezi una sau două fotografii una lângă alta pe perete, încearcă să amenajezi un perete – galerie. Alege un perete pe care să fie suficient spațiu astfel încât galeria ta să se încadreze perfect. Realizarea de printuri pe pânză din fotografiile de familie poate deveni punctul central în decorarea peretelui galeriei. 

O astfel de galerie funcționează bine deasupra canapelei, pe peretele de lângă scări sau pe hol, în orice dormitor sau la intrare, pentru a întâmpina oaspeții. Adaugă frumusețe și căldură locuinței, cu un astfel de colaj de fotografii.

Rame 3D

Încearcă să plasezi mai multe amintiri într-o singură ramă, cu ajutorul unei rame 3D tip cutie. Aceasta este ideală pentru a plasa mai multe obiecte și fotografii din orice călătorie sau de la evenimentele importante din viața ta. Astfel, poți expune într-o singură ramă imagini din vacanță alături de suveniruri memorabile și mici obiecte ce vă amintesc de un anumit loc.

De asemenea, într-o astfel de ramă 3D poți expune suveniruri unice, cum ar fi brățara de la maternitate, alături de primii cercei aur copii și primii botoșei pe care i-a purtat cel mic.

Asigură-te că șuruburile pe care le folosești sunt suficient de rezistente pentru a susține greutatea ramei. Ca alternativă, poți expune cutia pe un raft, alături de alte fotografii.

Măsuțe de cafea personalizate

Atunci când vine vorba de încorporarea amintirilor fericite în decorul casei, cheia este să creezi un echilibru între trecut și prezent. Astfel, poți retrăi acele momente fericite, în timp ce te bucuri de toate experiențele noi și minunate pe care ți le oferă viața. 

Dacă ai o măsuță de cafea care arată bine, poate dorești să atragi atenția asupra ei prin crearea unui exponat personalizat deasupra. Sau poți să recondiționezi o măsuță de cafea veche și să faci, din partea de sus, un display. Astfel, poți aplica fotografii direct pe suprafața mesei, folosind epoxidic, sau poți monta, deasupra mesei, sticlă făcută la comandă, sub care plasezi fotografii memorabile.

Cutii de depozitare cartonate

Pentru a păstra amintirile fără a le expune, cutiile tip valiză antică sunt excelente pentru depozitare. În plus, adaugă o notă boemă decorului. În aceste cutii poți aranja și stoca amintirile dragi, cum ar fi albumele foto, felicitările de Crăciun, prima păturică a copilului și altele asemenea.

Alege 2, 3 astfel de cutii de dimensiuni diferite de la un magazin de artizanat, așază-le una peste alta și expunele lângă bibliotecă sau sub măsuța de cafea. Dacă sunt confecționate dintr-un material rezistent și impermeabil, folosește-le ca măsuță de capăt, lângă colțarul din living.

Memory jars

Sticlele de diferite forme, culori și dimensiuni pot fi folosite pentru a stoca amintiri. Poți crea o mini scenă care să reprezinte escapade la mare, reuniuni de familie și evenimente importante. Gândește-te la ele ca la un terariu pentru amintirile tale. 

În timp ce te pregătești să poziționezi obiectele, atașează mai întâi lucrurile grele, astfel încât să se potrivească la margine, apoi continuă cu obiectele ușoare, inclusiv fotografii. Pe măsură ce poți vedea prin sticlă, gândește-te cum va arăta exponatul din orice perspectivă. Atașează o etichetă la final, pentru a marca data și locul amintirilor stocate.

Afișează premiile pe perete

Fotografiile nu sunt singura modalitate de a decora pereții cu amintirile de familie. De asemenea, poți  expune premii, trofee și distincții obținute de membrii familiei.

Dacă este vorba de o plachetă, o poți adăuga la peretele galeriei despre care ți-am povestit mai sus. Trofeele pot fi adăugate deasupra șemineului sau pe rafturile bibliotecii, pentru a-ți aminti de momentele în care te-ai bucurat de succese mai mici sau mai mari.

Așadar, oriunde alegi să îți expui amintirile, asigură-te că acestea îți reflectă stilul și că se integrează armonios în decorul casei.

Sursa foto: shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat de aursiargintec.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton