Saltea confortabilă pentru un somn dulce

 advertising.ringier
.

Știați că salteaua pentru bebeluși este recomandat să nu fie mai groasă de doi centimetri și jumătate?

Știați că salteaua pentru bebeluși este recomandat să nu fie mai groasă de doi centimetri și jumătate? Motivul este siguranța micuțului în pătuț, deoarece peste această dimensiune există riscul de a strânge corpul fragil al nou-născutului. 

Ca și în cazul tuturor bunurilor destinate copiilor, există standarde și cerințe pe care, pe lângă producători, este bine să le cunoască și părinții.

Cea mai importantă caracteristică a unei saltele este aceea de a fi confortabilă. Nici măcar nu contează cum arată, chiar trebuie să ofere un somn liniștit și dulce. Pentru copiii mici, în special nou-născuții, somnul înseamnă sănătate și, mai ales, liniște sufletească pentru cel mic și pentru toată casa.  

Atunci când aleg saltelele pentru copii , părinții țin cont în principal de specificul articolelor care au legătură cu vârsta și modul de creștere a copilului. În primul rând, salteaua bebelușului ar trebui să fie potrivită pentru patul sau pătuțul său. 

Regula de aur este ca distanța saltelei să nu fie mai mică decât baza patului, deoarece acest lucru poate duce la răni nedorite, blocarea piciorului etc. Medicii pediatri recomandă ca micuții să doarmă pe un pat ferm, deoarece fizicul nu s-a întărit încă și este mai bine să mențină coloana vertebrală dreaptă. Din acest motiv, nu este recomandat ca cei mici să se odihnească pe o saltea cu suprafețe în relief.  

Modelele actuale de pe piață sunt realizate cu arcuri si spumă. Principalele diferențe între cele două tipuri sunt în greutatea saltelei în sine și în posibilitățile de deformare. Este o chestiune de judecată personală care dintre modelele oferite vei alege, dar din perspectiva unei bune igiene, protecțiile de pe saltea sunt o soluție bună.  

Acest lucru protejează patul curat, mai ales în primele luni, când bebelușul petrece mult timp în pătuțul său, unde doarme, se joacă și uneori mănâncă. În acest fel este usor să mențineti igiena, deoarece puteți îndepărta și spăla cu ușurință protecția și să păstrați salteaua curată. 

În paturile de calitate se folosesc materiale specifice pentru limitarea reacțiilor alergice. Cel mai adesea apar atunci când se folosesc saltele vechi, care pot conține acarieni, praf de casă acumulat și mucegai. Din acest motiv, multe baze de pat trebuie înlocuite sau igienizate în mod regulat.  

Vara, este bine să lăsați saltelele să se aerisească și să se încălzească în aer liber. Explicația este că razele soarelui au proprietăți antibacteriene în acest sens.   

Saltelele moderne concepute pentru patul copiilor respectă cerințele pentru mărfuri de specialitate. Sunt suficient de confortabile și în conformitate cu caracteristicile ortopedice ale corpului în creștere pentru a odihni somnul copilului. Materialele sunt respirabile și ușor de curățat. În acest scop există huse care pot fi îndepărtate pentru a fi spălate separat în mașina de spălat rufe. Acest lucru oferă copilului siguranță și o igienă mai ridicată.    

Modelele mai scumpe sunt față-verso și pot fi rotite în funcție de sezon, adică. o parte reține căldura iarna, iar cealaltă oferă răcoare. Super actuale sunt saltelele cu aloe vera sau bambus, care au efect antialergic garantat și nu irită pielea delicată a bebelușului. Disponibile în modele colorate și completate lenjerie de pat cu dimensiunea potrivită.   

Există și seturi cu o pernă care se potrivește vârstei micuțului.

Saltelele care sunt concepute pentru călătorii devin din ce în ce mai populare în rețeaua comercială. Pot fi micșorate și sunt ușor de transportat dintr-un loc în altul. Astfel, dacă familia urmează să meargă în vizită sau să plece în vacanță, poate lua patul pliant pe care copilul este obișnuit să doarmă. Astfel de modele sunt vândute împreună cu o cutie sau o geantă potrivită pentru a fi transportate.   

Pe o saltea de calitate bebelușul doarme liniștit, se trezește odihnit și mulțumit, ceea ce este o garanție pentru dezvoltarea lui fizică, emoțională și psihică în mod sănătos. Puteți găsi o selecție mare de astfel de saltele pe kidso.ro – cel mai mare site de comerț electronic cu produse pentru copii.   

Foto: Kidso.ro 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton