Relaxare și confort: 3 moduri simple în care poți să ai grijă de picioarele tale

 bogdan.galca
.

Probabil ți-ai făcut un obicei ca, la finalul zilei, să ai mereu grijă să te demachiezi, să te speli pe dinți sau să faci un duș. E posibil, însă, ca deseori să treci cu vederea o parte importantă a corpului: picioarele. 

Acestea te poartă în aventurile tale zilnice, la școală sau la muncă ori la întâlnirile cu prietenii. Ele te ajută să dansezi pe melodia preferată și tot ele te susțin atunci când faci sportul tău favorit. Să nu uităm și de călătoriile interesante, în care explorezi cu uimire și aduni mii de pași pe zi.

Picioarele tale merită și ele răsfăț, relaxare și confort. Iată câteva sugestii simple pentru a avea grijă de ele!

Alege o încălțăminte comodă și de calitate 

Aproape zilnic apar drumuri de făcut și probleme de rezolvat. Pentru a-ți proteja picioarele, este recomandat să apelezi la o încălțăminte comodă, cum sunt, de exemplu, tenișii sau adidașii. Sunt alegerea ideală și nu ai cum să dai greș cu ei: sunt la modă, au prețuri accesibile și sunt disponibili într-o mare varietate de modele și de culori. 

Versatilitatea lor îi face potriviți la diverse ținute. Sunt multe asocieri vestimentare la care poți apela pentru a arăta șic, în timp ce te bucuri de un real confort al picioarelor tale. Poți să îi porți cu rochie sau fustă, cu blugi, cu pantaloni lungi sau scurți. Tot ei pot să aducă un strop de culoare și de creativitate ținutei tale business. Și pentru că există și modele îmblănite sau din materiale impermeabile, poți să profiți de avantajele lor și în sezonul rece. 

Pentru picioare sănătoase, acordă atenție calității produsului cumpărat. Un pantof bun protejează talpa, articulațiile și stabilizează piciorul în zona gleznei, oferindu-i susținerea de care are nevoie. Alege materiale respirabile, atât pentru pantofi, cât și pentru șosete. Vei evita transpirația și problemele produse de bacterii sau ciuperci. 

Așadar, nu îți chinui picioarele în încălțări nepotrivite. Alege o pereche de pantofi comozi și de încredere, cum sunt, de exemplu, conversii. Pantofii trebuie să îți permită să faci o mulțime de activități ușor și rapid, fără să înduri nicio durere și niciun disconfort. 

Savurează o baie revitalizantă

După o zi încărcată, în care ai fost nevoită să porți pantofi incomozi sau cu toc înalt, poți să îți simți picioarele grele, dureroase ori obosite. Este momentul ideal să le oferi o baie caldă și relaxantă.

Încălzește apa la o temperatură agreabilă și cufundă-ți picioarele obosite timp de aproximativ 20 de minute. Folosește săruri de baie sau uleiuri esențiale, precum cele de mentă, ienupăr, rozmarin sau dafin. Pentru a reduce stresul și tensiunea musculară și pentru a avea parte de un somn liniștit, poți folosi și câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de mușețel. Adaugă constant apă caldă, atunci când începe să se răcească. 

Baia are efecte benefice pentru întregul corp: stimulează sistemul imunitar și circulația sângelui, favorizează eliminarea toxinelor și funcționează ca adjuvant în diverse tipuri de dureri. De asemenea, în timp ce îți răsfeți picioarele, ajuți la exfolierea pielii și previi transpirația excesivă sau mirosul neplăcut. La sfârșit, clătește-ți picioarele cu apă rece și pune-ți niște șosete moi și călduroase. 

Bucură-te de un masaj relaxant al tălpilor

Masajul este folosit de mii de ani, ca metodă de relaxare și chiar de vindecare. Masajul tălpilor revitalizează mușchii, îmbunătățește circulația sângelui și a limfei, detoxifică, elimină stresul și crește nivelul de energie. Conform reflexoterapiei, dacă stimulezi anumite zone de presopunctură, aflate în talpă, poți îmbunătăți activitatea unor organe interne importante și poți ameliora dezechilibrele din organism.

Deși pe piață există diverse aparate pentru masaj, nu este neapărat necesar să deții unul dintre ele. Poți să îți masezi picioarele chiar tu sau, și mai bine, roagă persoana iubită să te ajute.

După ce îți detensionezi mușchii picioarelor cu ajutorul unei băi calde, apelează la uleiul de masaj preferat. Începe de la gleznă, folosește mișcări circulare și aplică o ușoară presiune pe întreaga suprafață a tălpii: pe călcâi, pe arcadă, pe părțile laterale, pe fiecare deget în parte.

Acestea sunt doar câteva moduri în care poți avea grijă de picioarele tale. Alege încălțămintea potrivită, oferă-le atenția necesară și bucură-te de mișcare!

Sursă imagine: unspash.com

(P) Material publicitar realizat de Hervis

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton