Primul an în care începi să faci sport: cum reușești să-l duci la bun sfârșit

 advertising.ringier
.

Primul an nu e ușor…mai ales atunci când vrei să te apuci de sport (din motive de sănătate, dietă sau socializare). Poate că sună simplu la început: un abonament la o sală perfect Instagramabilă, ore de Pilates ca-n filme, outfituri sport semnate de designeri celebri, un antrenor simpatic care te încurajează la fiecare mișcare și prieteni care te susțin și își fac și ei timp zilnic pentru sport. Reality check: te trezești dimineața prea târziu ca să mai ai timp și de sport, vremea nu e mereu prietenoasă, antrenorii de la sală nu-ți explică cum să folosești aparatele și reușești să-ți luxezi glezna în prima zi, iar prietena pe care te bazai că o să te încurajeze să ieșiți zilnic la alergat tocmai și-a luat un nou job și nu mai are timp de tine. Ce faci? Cum te motivezi astfel încât rezoluția de a face sport în fiecare zi să nu fie doar… o dorință de început de an? Și cum faci ca, după ce ai trecut cu bine peste primul an, iar sportul e acum o constantă în viața ta, să-ți încurajezi prietenii să facă la fel? Și să le împărtășești din experiența ta? Practic, să fii tu … the senior you needed when you were a junior? 

Ce poți face să depășești cu bine primul an în care te-ai apucat serios de sport? 

1. Cea mai grea parte atunci când te apuci de sport este… motivația. Așa că, dacă vrei un impuls suplimentar, instalează-ți o aplicație de mindfulness sau setează-ți mai multe screensaver-uri cu citate motivaționale. Știm, e un pas mic, dar contează când cineva (și acesta poate fi chiar telefonul tău) te încurajează să faci mișcare. 

2. Fă-ți un plan. Nu te amăgi că ai să participi la maraton după o săptămână de antrenament; pornește cu pași mici și ore de sport mai ușoare. Îți poți concepe un orar cu diverse tipuri de mișcare (jogging, tenis, Pilates etc), alternând exerciții simple cu antrenamente mai complicate. Setează remindere pe telefon care să-ți aducă aminte că trebuie să iei cu tine echipamentul. 

3. Alege forma de mișcare potrivită și care să îți placă. Poate nu ești genul care aleargă, poate nu-ți place să stai închis într-o sală, poate că înotul te relaxează, nu orele de Yoga. Alege acel tip de mișcare care să îți facă plăcere. Testează! Dacă îți dorești ore cu antrenor personal, informează-te înainte; intră pe forumuri, caută recenzii, planifică o oră de test.

4. Ai grijă ca sala de sport (sau terenul de tenis, piscina) să nu fie la o distanță mare de casă sau de biroul tău, să nu pierzi timp în trafic. Din fericire, tehnologia îți permite să vezi, instant, online, și cât faci până la sală, și ce cursuri au și chiar să ai parte de un tur virtual.

5. Nu uita să îți înregistrezi progresele… cu fotografii și notițe. Atunci când dai scroll prin albumul foto din telefon, te vor motiva fotografiile cu tine din ce în ce mai fit; același lucru e valabil și pentru aplicația care îți înregistrează progresele (kilometrii parcurși, caloriile consumate). 

HONOR te ajută să-ți îndeplinești rezoluțiile 

HONOR celebrează primul an în România și provoacă oamenii să își amintească de primul lor an de activitate: job, pasiune, business. Ce provocări au întâlnit în primul an și cum le-au depășit? Da, vorbim despre noi începuturi chiar acum, la final de an. #honortobewithyou

Îți spunem un secret: uneori, un telefon performant este exact acel lucru de care ai nevoie ca să depășești provocările primului an… în mișcare. Îți sugerăm să încerci HONOR 70. Iată de ce. 

* Honor 70 este disponibil în trei nuanțe, Midnight Black, Emerald Green și Crystal Silver, ceea ce îl face perfect pentru orice tip de outfit sport (da, contează, mai ales când îți faci poze în oglindă și vrei să pui în evidență rezultatele pe care le-ai obținut după trei luni de sală, dar și noua bustieră).
* Honor 70 are un ecran super-curbat și generos, de 6.67 inchi, cu linii netede, cu arcuri grațioase și naturale, care se potrivesc perfect în mâna ta – astfel, poți butona ușor la el ca să vezi rapid, pe aplicațiile tale favorite, câți kilometri ai alergat sau câte calorii ai consumat într-o zi. 

* În plus, are doar 178 de grame, și asta contează atunci când pleci la jogging în parc (îl poți purta lejer în buzunarul de la hanorac, în borsetă sau… chiar în mână). Avantajul lui HONOR 70: chiar dacă telefonul este atât de subțire și ușor și îți este frică să nu-l scapi din mână, află că pachetul conține o husă transparentă pentru protecție și display-ul vine cu folie aplicată de producător. By, by, zgârieturi! 

* Camera foto este remarcabilă. Practic, avem de-a face cu un ansamblu de camere pe spatele telefonului, care include trei senzori – un wide de 54MP, care utilizează tehnologia Sony IMX800, un ultrawide de 50MP și unul de adâncime de 2MP. Pe față, smartphone-ul are o cameră selfie de tip hole-punch, de 32MP. Ce înseamnă? Că vei putea obține fotografii impecabile atât ziua, cât și noaptea (sau în lumina ceva mai difuză din sala de antrenament), cadre ultrawide mai mult decât reușite și imagini macro impecabile. Nu-i așa că, în timp ce alergai, ți-ai fi dorit să te oprești o secundă și să pozezi cireșii înfloriți din parc?

* Și, pentru că vorbeam de amintiri, Honor 70 nu îți oferă doar imagini absolut spectaculoase, ci și clipuri video de o calitate net superioară. Camerele de pe spate pot filma full HD la 60FPS, iar smartphone-ul dispune și de un mod de filmare numit Solo Cut. Această particularitate te ajută să filmezi concomitent atât un cadru general, cu un grup de 4-5 persoane, de exemplu, la ora de Pilates, cât și un cadru apropiat, cu o singură persoană din acel grup (antrenorul). Honor 70 oferă și Dual Video Streaming, posibilitatea de a filma simultan un video cu camera principală (cu mediul înconjurător) și un video cu camera frontală care să-l surprindă pe cel care filmează. Poți să-ți monitorizezi astfel într-un mod perfect evoluția filmând orele de Yoga cu instructor. 

* Să nu uităm o funcție importantă: poți încărca bateria la maximum în doar 45 de minute sau până la 60% în doar 20 de minute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton