Plimbarea câinelui pe timp de vară - sfaturi pentru siguranța patrupedului dvs.

 advertising.ringier
.

Pe măsură ce vremea se încălzește și zilele devin mai lungi, plimbarea câinelui devine o distracție preferată. Este o modalitate grozavă de a ieși în aer liber și de a face mișcare, atât pentru oameni, cât și pentru câini! Indiferent că vă plimbați în jurul blocului, în parc sau explorați împrejurimile în aer liber, urmați sfaturile noastre cu privire la plimbarea câinelui pe timp de vară.

 Sfaturi pentru plimbarea în siguranță a câinelui pe timp de vară

1. Alegeți momentul prielnic al zilei

Când temperaturile cresc, planificați plimbările câinelui pe timp de vară fie dimineața devreme ori seara târziu, pentru a evita cea mai fierbinte parte a zilei.

Verificați suprafețele, cum ar fi asfaltul și nisipul, înainte de a plimba câinele. Dacă este prea cald pentru picioarele dvs., este prea fierbinte și pentru labele cainelui dvs. și trebuie evitat complet.

Alegeți trasee umbrite unde să vă plimbați câinele. Planificați-vă să faceți pauze dese și să vă bucurați împreună de umbră și iarbă răcoroasă.

2. Monitorizați activitatea câinelui dvs.

Urmărirea nivelurilor de activitate ale câinelui este deosebit de importantă în lunile de vară, pentru a evita supraîncălzirea. Semnele care vă pot indica supraîncălzirea cainelui sunt gâfâitul crescut, salivarea și căutarea de umbră.

Plimbarea câinelui pe timp de vară poate beneficia de o modalitate simplă de monitorizare a nivelului de activitate a animalului dvs. de companie. În acest sens, puteți utiliza unul dintre numeroasele dispozitive de monitorizare a activității pentru câini. Acestea pot fi utilizate pentru monitorizarea antrenamentului pentru agilitate, exerciții fizice și de gestionare a greutății, scăderea în greutate, antrenament de sărituri și săpături, sport și antrenament.

3. Mențineți câinele hidratat

Hidratarea adecvată este esențială atât pentru câini, cât și pentru oameni, în special pe timpul verii. Deși unele parcuri sunt dotate cu fântâni de băut accesibile pentru câini, jucați-vă în siguranță, luând apa cu dvs. și oferiți-o câinelui în mod regulat. Bolurile pliabile și portabile pentru câini sunt utile ori de câte ori vă veți plimba câinele vara. Deshidratarea la căței poate fi o problemă serioasă, de aceea  în anotimpul cald, este foarte important să vă supravegheați cățelușul.

Asigurați cainilor în permanență apă proaspătă și curată. Le puteți pune chiar 1-2 cuburi de gheata în apa, pentru a se racori mai bine.

4. Oferiți îngrijire specială pentru câinii cu fața plată și cei seniori

Plimbarea cainelui pe timp de vară va fi mult mai plăcută pentru rasele de câini cu fața plată (rasele brahicefalice) – precum Bulldog francez, Bulldog englez, Boxer sau Pug – dacă aceasta va fi una răcoritoare și confortabilă.

Câinii cu fața plată se pot supraîncălzi mai ușor în timpul plimbărilor pe timpul verii așa că păstrați plimbările scurte și eficiente.

Câinii seniori au nevoie de îngrijire similară și nu ar trebui să facă plimbări lungi. Este util să vă consultați și cu medicul veterinar înainte de a începe o rutină de plimbare cu însoțitorul dvs. canin senior sau supraponderal.

5. Tineți puricii și căpușele la distanță

Vremea caldă înseamnă și sosirea diverșilor dăunători, inclusiv purici și căpușe. Aceștia sunt prezenți de obicei în iarba înaltă și în pădure și pot transforma rapid plimbările plăcute ale câinilor în ieșiri incomode.

Medicul veterinar vă poate recomanda un tratament pentru purici și căpușe pe bază de prescripție medicală pentru utilizare pe parcursul lunilor de vară, precum și opțiuni de calitate fără prescripție medicală pentru purici și căpușe.

Puricii la câini și cațeluși pot fi preveniți vara și prin păstrarea ierbii pe gazon tunsă scurt pentru a asigura suficientă lumină solară. Majoritatea paraziților consideră că acesta este un mediu neplăcut. Țineți animalele de companie departe de zonele unde ar putea fi purici și tratați mediul cu soluții care ajută la reducerea populației de dăunători. Nematodele – viermii care mănâncă purici imaturi – sunt un mod natural de combatere a paraziților, fiind o soluție disponibilă la punctele de aprovizionare pentru gazon și grădină.

6. Aplicați protecție solară

Cainii au nevoie și de protecție solară! Câinii cu păr subțire, precum și pielea roz, expusă, sunt predispuși la arsuri solare și ar trebui să beneficieze de protecție solară. Păstrați-vă cățelul protejat aplicând o cremă sau un spray de protecție solară creată doar pentru câini înainte de a pleca la plimbare și reaplicați conform instrucțiunilor.

Arsurile solare pot duce la deteriorarea pielii, infecții secundare și cancer de piele. Evitați produsele cu oxid de zinc sau cele parfumate, care sunt toxice pentru caini. Testați mai întâi loțiunea de protecție solară pentru câini pe o mică porțiune de piele pentru a vedea dacă aceasta provoacă alergie sau iritație.

Câinii mai predispuși la arsuri solare datorită expunerii sunt:

  • câinii cu blană albă sau deschisă la culoare
  • câinii care suferă de căderea părului
  • câinii care au fost recent tunși
  • rasele de câini cu blană subțire, inclusiv Bulldogii, Pit Bull, Ogarii englezi, etc.
  • Alte rase de câini cu părul scurt

Aplicați protecția solară în special pe zonele mai expuse ale câinelui (bot, urechi, buze, în jurul nasului, abdomen, zona inghinală) sau pe zonele neacoperite de blană (sau cu alopecie).

7. Nu uitați să vă distrați!

Plimbarea cainelui vara ar trebui sa fie o modalitate excelentă de a vă bucura de aer liber și de a petrece timp de calitate cu prietenul dvs. patruped. Bucurati-vă alături de el, jucati-vă împreuna un joc mai puțin energic, faceți un masaj câinelui sau trageți un pui de somn la umbră.

În timp ce vă plimbați cu câinele dvs., permiteți-i acestuia să adulmece. Acest lucru asigură îmbogățirea mentală împreună cu exercițiul fizic; este combinația perfectă pentru un câine fericit.

Alte sfaturi importante

  • Nu încurajați joaca atunci când temperaturile de afară sunt ridicate. Păstrați nivelul de excitație cat mai redus.
  • Limitați durata plimbărilor strict la rezolvarea nevoilor de bază.
  • Evitați să vă plimbați animăluțul pe asfalt încins. Există în acest sens regula de 5 secunde, care prevede că asfaltul este prea cald pentru câine dacă nu puteți ține palma dvs. 5 secunde pe el
  • Este bine să aveți întotdeauna la dvs. apă atunci când vă plimbați cu un câine vara
  • Rasele de caini brahicefalice, cum sunt Griffon de Bruxelles, Boxer, Shih Tzu, Mops, Cavalier King Charles Spaniel, etc. nu ar trebui scoase deloc afară pe temperaturi ridicate, datorită faptului ca au probleme de termoreglare și de reglare a respirației in condiții de căldura extremă.

Vremea călduroasă poate aduce unele provocări în rutina zilnică de plimbare a câinilor însă puțină planificare și îngrijire suplimentară vă asigură că plimbarile cainelui dvs. rămân plăcute atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie. Așadar, fie că folosiți un ham sau o zgardă pentru câine, luați-vă cainele și ieșiți la plimbare. Câinele dvs. vă va mulțumi!

Sursa imagine: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton