Pistolul de vopsit - un accesoriu pentru casa si gradina mereu util

 advertising.ringier
.

Există unele echipamente care, deși la prima vedere par rezervate strict specialiștilor în domeniu, pot fi folosite cu încredere și când vine despre propria locuință. Pe această listă se află și pistolul de vopsit, menit să îți facă munca mult mai ușoară și rapidă. Și, utilizat așa cum trebuie, la final rezultatul va fi unul de-a dreptul fantastic. 

Avantaje demne de luat în seamă

Folosirea unui pistol de lipit este însoțită de numeroase avantaje, pe care ți le prezentăm și noi, pe scurt. Primul, pe care îl cunoaște toată lumea, se referă la faptul că stratul de vopsea este pulverizat uniform, și nici nu este nevoie să fii un profesionist pentru asta. De asemenea, scapi de murdăria și petele de vopsea care însoțesc, de regulă, această simplă activitate. Chiar și când vine vorba despre acele spații mici și înguste, cu ajutorul pistolului de vopsit totul devine mult mai simplu. Prin urmare, acesta se numără printre acele accesorii electrice casa si gradina de care chiar ai nevoie în gospodăria ta. 

Ce tip de pistol de vopsit este mai bun pentru tine

Totul depinde de suprafața care urmează să fie vopsită. Dacă avem de a face cu piese de mobilier, caroseria autoturismului sau alte obiecte de prin casă, pistoalele de vopsit care funcționează pe bază de aer sub presiune sunt cele spre care trebuie să îți îndrepți atenția. În schimb, dacă intenția ta este să îl folosești pentru ziduri, garduri, suprafețe exterioare în general, ai nevoie de pistol de vopsit fără aer comprimat. 

La ce să fii atent atunci când cumperi un pistol de vopsit

Primul criteriu după care se face alegerea pistolului de vopsit se referă la debitul de vopsire dar și suprafața vopsită. Acestea depind de puterea rezervorului, dar și capacitatea sa.

În cazul utilizatorilor casnici, specialiștii sunt de părere că pistoalele de vopsit cu aer comprimat sunt foarte bună, iar cele electrice ar trebui să aibă o putere de 200 W. 

Ce tipuri de vopsea se pretează să fie folosite!

Evident, în funcție de suprafața care urmează să fie vopsită, avem de a face cu mai multe tipuri de vopsele. Ar fi de preferat, prin urmare, ca pistolul de vopsit pe care vrei să îl cumperi să le accepte pe cele mai multe dintre ele. Și încă un amănunt: știai că aceste dispozitive pot fi folosite și la împrăștierea pesticidelor? Da, exact, sunt perfecte pentru așa ceva, și prin urmare, ai mai descoperit încă un motiv pentru care pistolul de vopsit nu trebuie să-ți lipsească. Evident, după fiecare folosire, va trebui să cureți foarte bine pistolul, dar în acest fel vei prelungi mult durata de viață a acestuia, dar vei avea parte mereu de o vopsire de calitate.

Accesoriile pistolului de vopsit

În funcție de modelul ales, este posibil să fie nevoie de ventilator și o unitate cu motor. Verifică dacă pistolul de vopsit ales de tine are aceste două accesorii, pentru că ai nevoie de ele. Dacă nu, interesează-te dacă pot fi achiziționate din aceeași locație, și în acest caz, optează pentru cele de la același producător care a fabricat pistolul de vopsit ales de tine, din motive lesne de înțeles. 

De asemenea, în pachetul achiziționat ar trebui să se afle duzele interschimbabile de care ai nevoie pentru jetul de vopsea, dar și un kit cu ajutorul căruia igienizezi mult mai simplu și eficient pistolul. 

Cum se utilizează un pistol de vopsit

Nu este deloc dificil să utilizezi un astfel de dispozitiv, dar cu toate acestea trebuie să ții cont de anumite aspecte. Astfel, înainte de a trece la vopsirea suprafeței propuse, ai grijă să protejezi obiectele care se află în jur. 

Apoi, nu uita că avem de a face cu vopsea, așa că trebuie să te echipezi așa cum trebuie: ochelari de protecție, haine de casă cu mâneci și pantaloni lungi, chiar și mască, pentru a nu intra în contact cu vaporii de vopsea. Suprafața pe care urmează să o vopsești trebuie să fie netedă, uscată, fără să aibă urme de apă, grăsimi sau alte subranțe. De aceea, nu este o idee greșită să o pregătești puțin înainte de a trece la treabă. 

Apoi, dacă totul este în regulă până aici, umple rezervorul cu vopsea, conectează-l și testează presiunea pe o zonă mai mică sau una separate, pentru a-ți da seama dacă l-ai reglat bine. Atunci când totul este așa cum trebuie, stropii nu ar trebui să curgă și împrăștierea lor este uniform, fină.

Sfaturi pentru o vopsire profesionistă

Utilizarea corectă a pistolului de vopsit nu este deloc complicată, dar specialiștii au mai multe recomandări pentru tine. Ține cont de ele și vei obține un rezultat deosebit. De regulă, este bine să păstrezi o distanță constantă între tine și suprafața care este vopsită, pentru ca stratul de vopsea să se aplice uniform. Ar fi de preferat să ai mișcări line, fără mișcări sau opriri bruște. Dacă suprafața de vopsit este mai mare, trebuie să mărești distanța față de ea. Începe întotdeauna cu o presiune mai mică, urmând ca mai apoi să o crești, dacă tu consideri că mai este nevoie. Chiar dacă ai impresia că un singur strat gros este suficient, ar fi de preferată cealaltă variantă, a mai multor straturi subțiri, unul peste celălalt. Între o aplicare și alta așteaptă în jur de 15 minute. 

Curățare și depozitare

După ce ai încheiat cu vopsitul, pistolul trebuie curățat bine pentru că, după cum îți spuneam mai sus, în acest fel crești durata de viață a dispozitivului, dar te asiguri că și următoarea vopsire va fi la fel de performantă. Apoi, depozitează-l într-un loc unde este ferit de umezeală și îngheț!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton