Petele solare: 4 moduri de a scăpa de ele

 advertising.ringier
.

Expunerea îndelungată la soare și la radiațiile ultraviolete poate duce la apariția unor pete de culoare închisă la nivelul pielii. Acestea pot dispărea odată cu bronzul, sau pot rămâne pe piele ani la rând dacă nu sunt tratate corespunzător. Petele pot apărea și odată cu înaintarea în vârstă, putând fi diminuate vizibil prin aceleași metode.

Dacă tenul și corpul tău este acoperit de aceste pete inestetice, atunci iată câteva sfaturi, metode, remedii și produse cosmetice de zi precum colecția aceasta: https://www.sephora.ro/shop/ingrijire-ten/tratamente/depigmentare-c411/ , prin care poți estompa și chiar elimina hiperpigmentarea pielii.

Folosirea cremei de soare

Indiferent de anotimp, dacă te expui o perioadă îndelungată la soare este necesară folosirea unei creme cu protecție solară. În perioada zilelor de vară, sau a vacanțelor pe litoral, încearcă să aplici o cremă cu minim 30 SPF pentru corp și cu 50 SPF pentru ten.

Chiar dacă nu ți-ai propus să mergi să te bronzezi într-un loc amenajat, corpul tău va fi în contact direct cu soarele, iar neprotejarea pielii față de acesta poate duce la hiperpigmentarea epidermei și la senzația de usturime. Crema de soare acționează ca un strat protector între ten și razele UV. Nu neglija această etapă!

Folosirea produselor cosmetice

Există o gamă extinsă cu produse cosmetice variate pentru tenul cu pete pigmentare care ajută pielea să corecteze și estompeze aceste imperfecțiuni. Printre cele mai folosite articole sunt: loțiunile de curățare și îngrijire, cremele de zi, cremele de seară, cremele contur ochi, măștile faciale, dar și fondul de ten cu SPF sau cremele de tip BB sau CC.

Produsele cosmetice ar trebui să conțină ingrediente care acționează asupra pigmentării printr-un efect inhibitor al petelor de soare sau chiar a altor tipuri de pete: cele ce apar odată cu vârsta sau melasma. Melasma este un tip de hiperpigmentare care nu afectează straturile adânci ale epidermei. Poate apărea din cauza soarelui, dar este influențat și de hormoni, în special la femei. 

Prin folosirea produselor cosmetice adecvate, vei putea observa în scurt timp numeroasele beneficii oferite: ten iluminat, luciu natural, decolorarea petelor, un ten cu nuanță uniformă și plăcut estetic. Printre ingredientele recomandate se numără extractul de rodie, betaina și arbutina.

Exfolierea este un alt pas important în combaterea petelor cutanate de la soare. Dacă vei exfolia pielea o dată pe săptămână, atunci ușor-ușor, tenul tău va începe procesul de regenerare celulară. În funcție de tipul tău de piele, alege între exfolianții de tip scrub sau peeling.

Acoperirea petelor pigmentare

Dacă ai nevoie de o soluție rapidă deoarece urmează să participi la un eveniment important, atunci poți apela la produsele make-up, precum corectorul, fondul de ten cu acoperire mare sau pudra. Însă înainte să aplici machiajul, nu uita să-ți pregătești tenul cu o cremă hidratantă și un primer.

Intervențiile specialistului

Atunci când te confrunți cu pete solare care s-au menținut pe piele perioade mai lungi de timp, este necesar să apelezi la un medic specialist pentru ca acesta să te poată ajuta în înlăturarea lor. Există două metode foarte cunoscute, una dintre ele este terapia cu laser, în care dermatologul folosește un exfoliant puternic pentru a înlătura petele.

Cea de-a doua metodă este, de fapt, un medicament care previne apariția petelor. Acesta poartă numele de hidrochinona. Nu este recomandat pentru persoanele cu organism sensibil și nu trebuie folosit perioade lungi de timp. Discută cu un medic specialist înainte să administrezi medicamentul.

Deoarece soarele este principalul vinovat atunci când vine vorba de pete inestetice, este important să folosești cremele cu factor de protecție de fiecare dată când ieși din casă, și să nu te expui la soare în perioadele critice ale zilei, adică la orele prânzului. Hidratează-te ori de câte ori este nevoie și menține un stil de viață sănătos!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton