Patru produse pe care ar trebui să le ai şi tu în trusa de cosmetice vara aceasta

 bogdan.galca
.

Lunile de vară sunt, pentru mulţi dintre noi, sinonime cu vacanţele, relaxarea şi zile lungi, pline de bucurie la munte, la plajă sau cu prietenii la piscină. Cu toate acestea, soarele arzător, apa sărată a mării, clorul din piscină sau aerul condiţionat din maşină pot avea efecte nefaste asupra pielii tale. Pentru a te asigura că nimic nu-ţi strică zilele plăcute de vară, iată patru produse pe care ar trebui să le ai mereu la tine, în trusa de îngrijire personală.

  1. Apa termală

Un spray cu apă termală a devenit produsul esenţial al verii. Îl poţi folosi dimineaţa, după ce ţi-ai curăţat tenul, pe post de toner, îl poţi ţine peste noapte la frigider ca să te răcoreşti a doua zi la plajă şi îl poţi folosi pentru a-ţi fixa machiajul. 

Apa termala Avene, de exemplu, are proprietăți calmante şi hidratante şi poate fi folosită şi în alte circumstanţe: după epilat, după expunerea la soare sau pentru a calma diferite iritaţii ale pielii. Găseşti în farmacii şi tuburi mici, pe care le poţi lua cu tine oriunde, pentru a-ţi îngriji şi hidrata pielea atunci când simţi nevoia. 

  1. Protecţia solară

Este foarte important de reţinut că produsele de protecţie solară nu se folosesc numai atunci când mergi la plajă, ci zilnic. În ultimii ani, diferite companii de cosmetice sau dermatocosmetice au dezvoltat formule adaptate oricărui tip de ten sau de piele. 

Găseşti, de exemplu, cremă de protecţie solară specială pentru tenul gras şi acneic, dar şi pentru cel sensibil şi deshidratat. De la geluri, la ape şi uleiuri, protecţia solară se găseşte în orice formulă, astfel încât nu ar trebui să-ţi fie foarte greu să alegi ceva ce ţi se potriveşte. 

În altă ordine de idei, dermatologii atrag atenţia asupra unei zone a feţei care rămâne deseori neprotejată în faţa razelor nocive ale soarelui: buzele. Aşadar, nu ezita să-ţi cumperi şi un balsam de buze cu factor de protecţie minim de 30. 

  1. Masca de păr

La fel ca pielea, şi părul poate avea de suferit din cauza soarelui şi a apei din mare şi din piscină. Aşadar, pe timpul verii, are nevoie de o îngrijire mai atentă. Dacă ai părul foarte uscat, nu ezita să-ţi faci o programare la coafor la începutul verii, pentru a scăpa de vârfurile care nu mai pot fi salvate. În felul acesta îţi va fi mai uşor să-ţi îngrijeşti părul pe toată durata sezonului cald. 

Pentru a contracara efectele nocive ale soarelui şi ale apei din piscină sau din mare, este bine să foloseşti de două ori pe săptămână o mască hidratantă. Pentru concediul la mare, nu uita să-ţi cumperi un spray special care îţi va proteja părul sau foloseşte cât mai frecvent o pălărie de soare. 

  1. Crema specială pentru călcâie

Indiferent cât de frumoase sunt sandalele pe care ţi le-ai achiziţionat sau cât de strălucitoare este oja de pe unghiile de la picioare, există un detaliu care poate strica şi cea mai elegantă ţinută: aspectul neîngrijit al călcâielor. Este adevărat că vara, în mod special, pielea din această zonă se poate îngroşa şi crăpa destul de repede, mai ales dacă foloseşti deseori sandale cu talpă joasă rigidă. 

De aceea, este important să îţi îngrijeşti săptămânal pedichiura, fie numai şi prin mici retuşuri, şi să foloseşti zilnic o cremă specială pentru călcâie. Cele care conţin uree în procent de peste 10% sunt excelente pentru a trata crăpăturile sau pielea foarte uscată. 

Aşadar, bucură-te de o vară fără griji, ţinând cont de aceste sfaturi care te vor ajuta să ai o piele frumoasă şi sănătoasă şi să contracarezi efectele nefaste ale razelor de soare!

Sursa foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Springfarma.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton