PATRU motive pentru care să introduci produse bio în alimentația ta

 advertising.ringier
.

În ultimii ani, produsele bio au devenit foarte populare pe piață, din ce în ce mai multe persoane preferând să le introducă în alimentația lor. Însă, dacă te-ai gândit vreodată de ce alimentele bio sunt speciale sau de ce este bine să le integrezi în dieta ta zilnică sau în stilul de viață pe care îl ai, atunci vei afla câteva motive pentru care ai putea să faci acest lucru. În cele ce urmează, vei afla ce beneficii îți pot oferi produsele bio, dacă le introduci în alimentație.

Iată câteva motive pentru care ai putea integra alimentele bio în viața de zi cu zi:

  • De-a lungul timpului, multe persoane s-au ferit de produsele bio, însă fără să cunoască beneficiile reale pe care le-ar putea aduce organismului, dacă sunt consumate. Multe dintre alimentele prezente la rafturi sunt procesate și conțin aditivi sau elemente artificiale, iar, consumate regulat, acestea ar putea aduce un impact negativ asupra sănătății. De aceea, produsele organice, naturale sau bio au început să câștige o popularitate în ultimii ani. Integrarea lor în alimentație ar putea fi un real câștig pentru organism, pentru că, în acest mod, se reduc toxinele din corp. Printre produsele pe care le poți introduce în alimentație se numără băuturile vegetale, siropurile naturale, produsele lactate și fulgii de cereale bio, dar și făina bio care poate fi regăsită la Scufita-rosie.ro, în mai multe tipuri și gramaje.
  • Produsele bio nu sunt produse modificate genetic și nu conțin neurotoxine. Produsele care provin din culturile certificate ecologic nu au reziduuri de pesticide și nu riști să ingerezi în organism anumite toxine care ar putea să dăuneze sănătății tale. Pe de altă parte, unii dintre specialiști susțin faptul că produsele bio conțin o cantitate mai mare de nutrienți, minerale și vitamine, spre deosebire de alimentele „tradiționale'.
  • De asemenea, experții în domeniu au arătat faptul că produsele bio oferă un gust mult mai natural, spre deosebire de alte tipologii de produse care se regăsesc pe piață. Mai mult decât atât, produsele bio sunt verificate, înainte de a ajunge spre consum, și conțin mult mai mulți antioxidanți, spre deosebire de alimentele industriale.
  • Pe de altă parte, specialiștii sunt de acord cu introducerea alimentelor organice în dieta unui copil, mai cu seamă fructele și legumele, iar explicația este destul de simplă. Pentru că acestea conțin, într-un prag ridicat, vitamine și minerale, care sunt elemente esențiale pentru o dezvoltare corectă, fiind asimilate mult mai bine de organism. Practic, dacă fructele și legumele sunt crescute într-un mod cât mai natural, ferite de tratamentele chimice, iar acestea sunt culese doar când ating pragul maturității, atunci pot reprezenta un real beneficiu pentru sănătate.

Pe de altă parte, produsele bio pot reprezenta și un mod prin care se poate reduce poluarea. Alimentele care provin în urma agriculturii ecologice nu doar că sunt sănătoase, ci sunt și mai sigure pentru mediul înconjurător. În acest mod, nu se mai utilizează substanțe toxice, precum erbicid sau pesticid, care nu doar că degradează calitatea solului, ci ar putea fi și un real pericol pentru sănătate.

Sursă foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton