Mobilier baie – cum să-l alegeți și de ce să țineți cont

 advertising.ringier
.

Baia este încăperea care trebuie să asigure atât un rol funcțional, dar să fie și un mediu relaxant. În baie ne pregătim pentru o nouă zi la serviciu și tot în baie ne relaxăm după o săptămâna stresantă. În acest sens, va trebui să acordați amenajării băii o importanță ridicată. Pentru ca baia să aibă un aspect plăcut și să asigure un grad ridicat de confort, va trebui să alegeți un mobilier potrivit.

Cum alegeți mobilierul potrivit pentru o baie de dimensiuni reduse?

În momentul în care amenajați o baie de dimensiuni reduse, ar trebui să acordați mai multă atenție micilor detalii care pot face diferența. Astfel veți putea să amenajați fiecare spațiu disponibil, fără ca încăperea să pară foarte aglomerată. Un lucru de luat în considerare este înlocuirea căzii cu o cabină de duș. Pentru un spațiu mic , cea mai bună variantă de mobilier baie poate fi reprezentată de un dulap de mici dimensiuni, o oglindă și un lavoar de baie. Pentru spații extra de depozitare, puteți alege suporturi de perete, dulapuri suspendate și etajere.

Țineți cont de culorile pe care le veți avea în baie. Prea multe culori într-o baie de dimensiuni reduse pot crea o senzație neplăcută. Mobilierul pe care îl alegeți ar trebui să se potrivească cromatic cu restul băii, pentru a crea un aspect unitar. Dacă vreți ceva care să iasă în evidență, puteți amenaja un perete în stil floral.

Cum alegeți mobilierul de baie pentru o baie mare?

Teoretic o baie mai mare ar trebui să fie mai ușor de amenajat, dar nu e întotdeauna așa. Va trebui să vă faceți un plan și să stabiliți exact cum vreți să arate baia, altfel e posibil ca, la final, să aveți doar o baie plină de diverse obiecte. Pentru funcționalitatea încăperii, mobilierul trebuie ales cu atenție. Spațiul de depozitare rămâne ideea principală, pentru că dacă aveți o baie mai mare, cu siguranță veți depozita mai multe lucruri în ea. Astfel, alegeți piese de mobilier cu spațiu de depozitare mare. 

O opțiune bună pentru o baie de dimensiuni mari este reprezentată de un set care să aibă dublu lavoar, două oglinzi sau o oglindă mai mare și un dulap generos. Așezarea mobilierului este iarăși foarte importantă, pentru că veți vrea totuși să lăsați impresia de spațiu, nu să încărcați vizual încăperea.   

Din ce material să fie mobilierul de baie?

Vă interesează ca mobilierul pe care îl achiziționați să fie de calitate, asta însemnând să se comporte bine, să fie rezistent și să își păstreze calitățile pe o perioadă cât mai mare de timp. Indiferent de încăperea pentru care achiziționați mobilierul, acesta din urmă va trebui să aibă drept criteriu de alegere materialul din care e făcut. Țineți cont de faptul că, în baie, gradul de umiditate este unul ridicat, astfel că aveți nevoie de mobilier care să reziste și să performeze în aceste condiții.

Un material foarte bun pentru mobilierul de baie este lemnul, acesta fiind rezistent și având o durată de viață ridicată. Lemnul pentru mobilierul de baie este făcut special să reziste condițiilor din acest mediu, așa că nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Mai aveți și varianta mobilierului din PVC, dar acesta nu este la fel de elegant sau rezistent în comparație cu lemnul. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton