Mai poartă femeile costume?

 advertising.ringier
.

Costumele de damă sau taioarele, cum mai sunt cunoscute, reprezinta o modă în plină amploare, cele care au dat tonul fiind faimoasele Kim Kardashian și Lady Gaga. Astăzi, femeile de orice vârstă aleg să poarte costume cu orice ocazie, nu doar pentru a merge la locul de muncă.

Costumele deux-pieces pot fi integrate atât în ținutele de zi, cât și în cele de seară, la care doar încălțămintea se schimbă – tenisii sunt înlocuiți cu pantofi cu toc sau botine. Cum orice femeie este pasionată de modă, nici nu este de mirare că purtarea unui model de compleuri de dama de pe trendland.ro a suscitat atât de mult interes.

Dacă îți dorești o apariție de efect, care să atragă toate privirile, îți prezentăm trei moduri de a purta costumul de damă:

În ținutele de tip office

Dacă îți desfășori activitatea în mediul de business și trebuie să respecți o etichetă, purtarea unui costum te poate scoate din încurcătură. Este indicat să îți achiziționezi 2-3 modele diferite, cu ajutorul cărora să creezi ținute de job versatile.

Online, dar și în magazinele fizice, vei găsi o gamă variată de costume de dama, cu croiuri care avantajează orice siluetă, din materiale diverse și culori extrem de atractive. Dacă vrei un outfit minimalist, care să inspire încredere, cel mai bine ar fi să alegi un costum larg și masculin, compus din sacou și pantaloni. Dacă în schimb îți dorești o ținută feminină, optează pentru un costum din fustă și sacou, care să îți accentueze silueta. 

În ținutele elegante

Am stabilit deja că purtarea unui costum nu mai este doar o rigoare a contextului profesional, ci o poți face și în cazul evenimentelor elegante, cum ar fi aniversări, botezuri, chiar și nunți. Dacă vrei să atragi privirile poți purta un costum cu un top, la care să adaugi diverse accesorii elegante, cum ar fi cerceii lungi sau sub formă de candelabru.

Dacă la birou te ferești să optezi pentru culorile aprinse, pentru evenimentele elegante nu mai este cazul. Este cea mai bună ocazie să porți un costum de un roșu aprins, la care să adaugi pantofi cu toc stiletto sau sandale, în aceeași nuanță sau într-o culoare diferită.

În ținute smart-casual

Nu în ultimul rând, costumul de damă devine o piesă esențială și pentru ținutele de tipul smart casual, care îți permite să te simți confortabil fără a renunța la stil. 

Tot ce trebuie să faci este să probezi un costum și să verifici dacă pantalonii acoperă maximum un centimetru din pantofii sport. În partea de sus este recomandat să porți topuri, tricouri din bumbac sau maiouri.

Dacă ești adepta acestui stil vestimentar nu ar strica să investești într-o pereche de sneakerși care să se potrivească. În niciun caz în pantofi sport pentru alergare sau cei cu talpă înaltă, care nu vor arăta deloc bine cu aceste articole vestimentare. Mai potrivite sunt încălțările din pânză sau piele (naturală sau ecologică). 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/t-P58wgpD7o 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton