Madeira, paradisul drumețiilor - Află care sunt top 5 drumeții pe care nu trebuie să le ratezi

 Sava Elisabeta
.

Când spui insula, te gândești la nisip, ape turcoaz, băi de soare și cocktailuri răcoritoare, dar cine si-ar fi imaginat că mica insulă portugheză, din oceanul Atlantic, este și un paradis al drumetiilor. Există peste 450 de trasee, împrăștiate, de-a lungul cărora poți admira cele mai frumoase peisaje. 

Iată o selecție a celor mai frumoase trasee de pe insula

Vereda do Arieiro (PR1), o drumeție montană de top pe care n-o poți rata dacă alegi să-ți petreci concediul în Madeira!

Acest traseu de 12 km, durează aproximativ 3,5 ore și se spune că este cel mai greu, mai ales dacă nu dispui de o condiție fizică bună. Având ca punct de plecare Pico do Arieiro (1818 m) cu destinația Pico Ruivo (1862 m), vei merge deasupra norilor în cea mai mare parte a drumeției, vei admira flori de munte, sate pitorești, vei întâlni peșteri vulcanice, vei admira păsări pe cale de dispariție, ceea ce este cu adevărat o experiență fantastică. Peisajul este și mai impresionant dacă alegi sa începi călătoria cu o ora înainte de răsărit.

Reține că de-a lungul drumeției, vei întâlni 6 tuneluri, iar lanternă nu ar trebui să-ți lipsească din bagaj.

Levada do Caldeirao Verde (PR9) – printre cele mai frumoase drumeții de făcut în Madeira!

Această drumeție de 13 km, are o dificultate moderată și o durata de 3,5-5 ore prin pădure, având punct de plecare Queimadas. Pe drum, vei vedea cascade, vei traversa câteva tuneluri, vei admira o diversitate de plante, iar la final, cascada Caldeirão Verde te va lăsa fără cuvinte.

Levada das 25 Fontes / Levada do Risco (PR6 & 6.1) – cea mai populară drumeție din Madeira

Aceste două drumeții de 11 km (dus-intors), sunt foarte ușoare și nu durează așa mult, așa că pot fi combinate cu ușurință în 3-4 ore (dus), iar dacă dorești să eviți autobuzele pline cu turiști, asigură-te că ajungi foarte devreme. Vei pleca din Rabaçal către pădurea Laurisilva, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vei admira specii ale florei și faunei sălbatice.

Vereda da Ponta de Sao Lourenço (PR 8) – o plimbare cu vederi spectaculoase asupra coastei

Contrastul dintre formațiunile stâncoase portocalii și albastrul oceanului de-a lungul drumului ar putea subiectul unei poze de revista! Zona găzduiește, de asemenea, una dintre cele mai mari colonii de pescăruși, iar odată ajunși la Pico do Furado, te poți răsfăța cu o panorama de neuitat deasupra oceanului.

Vereda do Pico Ruivo (PR 1.2) – drumeție deasupra norilor

Această traseu ușor de 5,6 km (dus-întors), are ca punct de plecare Achada do Teixeira, fiind recunoscut pentru vederile minunate deasupra norilor și pentru ca este cel mai rapid mod de a ajunge la cel mai înalt vârf din Madeira.  

Dacă vă tentează o experiență inedită în Madeira, cei de la karpaten.ro au numeroase opțiuni în funcție de buget. Trebuie doar să țineți cont că odată ajunși pe insula, este esențial să verificați condițiile meteo și cât de practicabil este traseul. Ocazional, unele părți pot fi închise sau inaccesibile, așadar documentați-vă pe site uri privind starea traseelor din Madeira. Rețineți că vremea în zonele montane se schimbă relativ repede, iar ploaia este uneori imprevizibilă. 

Sursă poză: unsplash.com 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton